Tízből egy

Érdemes elgondolkoznunk: mi hová tartozunk, miről gondolkozunk és mit cselekszünk ? Most még van idő változtatni, de az ajtók nemsokára bezárulnak. Sándor

"Bátorítván egymást, mivel ama nap közelget"

Részlet John Saunders Az igaz imádatról c. igehirdetéséből

Néha a keresztyénséget a tíz lepráshoz hasonlítom a Lukács 17-ben. Tíz leprás kiáltott az Úr Jézus segítségéért. Távolról kiáltottak oda neki, mivel tisztátalanok voltak: „Könyörülj rajtunk!” Végül az Úr azt mondta nekik: „Menjetek és mutassátok meg magatokat a papoknak bizonyságul”, és útközben megtisztultak.

Nem tudom, mennyit tudtok a lepráról. Ez egy halálra ítélt állapot volt. Nem gyors, hanem lassú halál, centiméterenként. Minden végtag elkezd rohadni. Egy szörnyű halálnem. De így élni is szörnyű. És el tudom képzelni azt a tíz leprást, amint mennek és közben észreveszik, hogy megtisztultak. És elképzelem az elsőt, hogy mit gondolhatott: „Ó, a családom, a gyerekeim és a feleségem, nem láttam őket már három éve, el kellett hagynom őket, mert leprás,  tisztátalan lettem, és most újra átölelhetem a gyerekeimet és a feleségemet”, és örvendezve elfut a falujába. Milyen szép dolog!

A második ezt gondolhatta: „Lévita vagyok, egész életemben…

View original post 256 további szó

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezetépítés, Magyar tanítások | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s