Elegy vagy egység? – Abonyi Sándor

Aktuális mostanában végiggondolni, hogy mi az egység alapja? Más az egység és más a elegy vagy más néven keverék. A Biblia mindkettőről beszél és ezt a kettőt élesen külön kell választani. A hívők ezt általában nem teszik meg, pedig egyáltalán nem mindegy! Ne mondjuk az elegyre, hogy egység, mert az nem az! Jézus a Főpapi imájában egységért és nem elegyért imádkozik. Azt az egységet, amiért Ő imádkozik csak Ő tudja létrehozni, a Szent Szellem által. Ez kívül esik bárki ember hatalmán. Sándor

keskeny út - narrow way

PDF formátumban itt tölthető le: Elegy vagy egység

– § –

Tudjuk a kémiából, de nem kell hozzá mélyebb szakismeret – minden háziasszony tudja – hogy a víz nem keveredik az olajjal, annak ellenére, hogy mindkettő folyadék.

A kémia szóhasználatával élve vannak oldatok (ahol pld. két folyadék feloldódik egymásban, eggyé válik és a tulajdonsága is megváltozik) és vannak más folyadékok, amik nem oldódnak fel, hanem megőrzik különállásukat (mint ahogyan az olaj külön réteget alkot a víz felszínén) és megőrzik eredeti tulajdonságukat. Ezeket szaknyelven keveréknek vagy elegynek hívják.

Isten igéje sok helyen óvja Izrael kiválasztott népét a más, pogány népekkel való keveredéstől; házasságtól, minden közösségtől és szövetségtől.

„És mikor hallották e törvényt, kirekesztették Izráel közül minden elegy-belegy népet.”   Nehémiás 13:3

„Ugyanazon napokban meglátogattam azokat a zsidókat, kikasdódi, Ammonita és Moábita asszonyokat vettek feleségül. És fiaik fele része asdódi nyelven beszél és nem tudnak beszélni zsidóul, hanem egyik…

View original post 897 további szó

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: egység, gyülekezetépítés, Magyar tanítások
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s