Az Úr előtt kedvességet találva járni Istennel – David Wilkerson

WALKING PLEASINGLY Before THE LORD by David Wilkerson

 Forrás: http://sermons.worldchallenge.org/en/node/27853

“Énoch Istennel járt” (1 Mózes 5:24). A héber nyelv jelentése szerint a járt arra utal, hogy Énoch folyamatosan beszélgetve kéz a kézben járt Istennel, felemelkedve Őhozzá. Énoch 365 évet élt, egy “évét” (részét) az éveinek. Énoch a hívőknek egy új tipusát ábrázolja ki. Olyannyira az Úrban élte az életét, hogy az ‘élete végén’ nem látta meg a halált (lásd a Zsidó 11:5).

Énoch egy gonosz világ közepette megtanult kedvességet találni Isten előtt a vele való járásban. Ő egy hozzánk hasonló ember volt hasonló problémákkal és terhekkel, amiket mi is hordozunk, nem rejtőzve el a pusztában egy barlangban, hogy “rejtőzködve legyen szent.” Élte a mindennapi életét a feleségével, gyerekeivel, ismerve kötelezettségeit és felelősséget hordozva azokért.

“Mivel Énoch Istennel járt, ezért ‘eltűnt’, mert Isten magához vette őt” (1 Mózes 5:24).

Tudjuk a Zsidó levélből, hogy ez a vers Énoch elragadtatásáról szól, hogy valójában nem ízlelte meg a halált. Azonban ez valami mélyebb dologról is szól. Az “eltűnt” kifejezés az 1 Mózesben azt is jelenti, hogy “nem ebből a világból való volt.” Szellemének és érzékeinek Énochnak semmi kapcsolata sem volt ezzel a gonosz világgal. Minden nap, amikor az Úrral járt a legkisebb mértékben sem volt kapcsolata a világ dolgaival. Pálhoz hasonlóan, naponta meghalt a földi élet számára és szellemében felemelkedett egy mennyei valóságba.

Mégis, miközben a földön járt, Énoch minden dolgáért felelősséget felvállalt, azonban élete egyetlen szükségének betöltése sem akadályozhatta meg abban, hogy Istennel járjon.

A Zsidó 11:5 világosan mondja: “Elragadtatása előtt az volt Énoch bizonysága, hogy kedves volt Isten előtt.” Mi volt az, ami miatt Énoch annyira tetszett Istennek? Az Istennel való járása létrehozott benne egy olyanfajta hitet, ami tetszett Istennek.

Ezt a két verset nem lehet elválasztani egymástól: “Elragadtatása előtt az volt Énoch bizonysága, hogy kedves volt Isten előtt. Hit nélkül azonban lehetetlen Istennek tetszeni” (Zsidó 11:5-6). Gyakran halljuk ezt az utóbbi verset, de ritkán kapcsoljuk össze az előzővel. A Bibliában mindazoknak az emberek történetéből, akik valóban Istennel jártak, azt látjuk, hogy mély hittel rendelkező férfiakká és asszonyokká váltak. Ha a Gyülekezet minden nap Istennek jár, állandó közösségben Vele, az eredmény olyan hittel teljes emberek lesznek, akik tetszenek Istennek.

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Bizonyságok, helyreállítás, Szentség, Tanítások, utolsó idők
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s