Mélyszántás – David Wilkerson

“DEEP PLOUGHING” by David Wilkerson

 http://sermons.worldchallenge.org/en/node/26771

Avagy megveted az ő jóságának, elnézésének és hosszútűrésének gazdagságát, nem tudván, hogy az Istennek jósága téged megtérésre indít?”(Róma 2:4)

Nem értek egyet a puritánok minden tanításával, de szeretem azt, hogy hangsúlyozzák a szentséget. Ezek az Istentől való igehirdetők igehirdetéseiket “mélyszántásnak” hívták. Hittek abban, hogy nem vethetik el az igazi hit magvait addig, amíg a hallgatók szíve nem lett mélyen felszántva.

A puritánok bizonyosak akartak lenni a dolgukról, ezért az igehirdetéseikkel mélyszántást végeztek, a hallgatók lelkének minden parlag földjét feltörve. Igehirdetéseik igazi megtéréseket eredményeztek a gyülekezeteikben, másfelől, ez egy hosszú távon erős, érett és állhatatos keresztyénséget eredményezett.

Ma ezzel szemben a legtöbb igehirdető szántás nélkül vet. Nagyon kevés igehirdetést hallok ma, amelyek mélyebbre ásnak a felszíni humuszrétegnél. A mélyszántás nem csupán a bűn következményét veszi célba, hanem mélyre ás, le a baj okához. A ma hallott igehirdetések közül sok csak a gyógyításra koncentrál, figyelmen kívül hagyva a betegség okát: egy műtéti beavatkozás nélkül gyógymódot ajánl!

Sajnálatos módon azt a gondolatot tápláljuk az emberekben, hogy meggyógyultak a bűnből, holott sohasem tudták, hogy betegek voltak. Rájuk helyezzük az igazságosság palástját, holott sosem tudták, hogy meztelenek voltak. Bátorítjuk őket, hogy bízzanak Krisztusban, holott nem is vált bennük valósággá, hogy szükségük lenne benne bízni. Az ilyen emberek végül eljutnak odáig, hogy így gondolkozzanak: “Nem okozhatok fájdalmat azzal, hogy odaadjam az életemet Jézusnak.”

C. H. Spurgeon a nagy angol igehirdető mondta a következőt a megtérés szükségességéről:

“Bízom benne, hogy még mindig létezik töredelmes bűnbánat, habár nem hallok róla sokat mostanában. Úgy tűnik az emberek manapság nagyon gyorsan beleugranak a hitéletbe ……. Abban reménykedem, hogy az én jó öreg barátom a töredelmes bűnbánat még nem halt meg. Halálosan szerelmes vagyok a töredelmes bűnbánatba. Úgy tűnik az a hit ikertestvére.

“Én magam nem nagyon értem a száraz-szemű hitet. Azt tudom, hogy én egy könnyekkel teli kereszt útján jöttem Krisztushoz . . . . Amikor hit által jöttem a Golgotához, az sok sírással és könyörgéssel, a bűneim beismerésével és azzal a vággyal történt, hogy megmentést találjak Jézusban, Jézusban egyedül.”

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: evangélium, evangelizálás, gyülekezetépítés, helyreállítás, Keresztyénség, Szentség, Tanítások
Címke: , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s