Tévedés vagy tévelygés – Diriczi Tibor

SENKI TITEKET EL NE HITESSEN

Jézus Krisztus azt mondja:

“Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?”   (Máté 7:22)

Ez a kijelentés arra enged következtetni, hogy az utolsó napon, amikor eljön az Úr, hogy megítélje a világot, sokan lesznek olyanok, akik valóban azt gondolták, hogy Istent szolgálják, és reménykedtek az üdvösségükben; sőt igen aktív keresztyéni életet is éltek; és ott szembesülnek azzal, hogy minden hiába volt. Vajon bármelyikünk kerülhet ebbe a helyzetbe? Nincs semmi biztosítéka annak, hogy üdvözöljünk, hogy ne kelljen csalódnunk nekünk is az utolsó napon? Teljesen bizonytalanra futunk, és majd csak ott derül ki, hogy egész életünkben tévelyegtünk és célt tévesztettünk? Erre keressük a választ Istennek Igéjéből. Keressük azzal a hittel, hogy igaz Krisztusnak szava, amikor így szól: Mert a ki kér, mind kap; és a ki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik. (Máté 7:8) E kijelentés önmagában is vigasztaló, hogy van lehetőségünk elkerülni az utolsó napon a csalódást. Amikor Jézus elküldi magától a csalódottakat, így szól nekik: „Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.” (Máté 7:23) Soha sem ismertelek titeket, azaz nem találkoztam veletek, nem volt veletek kapcsolatom. Jézus Krisztus és az apostolok sok helyen és nagy hangsúllyal szólnak arról, hogy a félrevezetésnek és tévelygésnek szelleme erősen fog munkálódni a gyülekezetekben és az egyének életében. Ez fokozottan jellemző az utolsó időkben. A Sátán, ha megakadályozni nem is tudta, hogy az ember hitre jusson, mindent megtesz azért, hogy tévelygésben tartsa. Aki tévelyeg, az célt téveszt; aki pedig eltéveszti a célját, nem jut oda, ahova szeretne. ………..

Az írás teljes terjedelemben PDF formátumban letölthető itt:

Tévedés vagy tévelygés – Diriczi Tibor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezet, helyreállítás, Keresztyénség, Tanítások, utolsó idők
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

6 hozzászólás a(z) Tévedés vagy tévelygés – Diriczi Tibor bejegyzéshez

 1. Jánoska László szerint:

  Igen, a Mt 7.22-23 megértése. Felejthetetlen útjelzőként maradt meg bennem John Mulinde tanúsága. V. ö.:

  Kedvelés

  • Sandor szerint:

   Dicsőség Istennek! Bárcsak minél több jóhiszemű, hívő ember megszabadulna az ördög fogságából – megtévesztésének hatása alól – és világosságot kapna. Sándor

   Kedvelés

 2. Balázs Ida szerint:

  Nagyon így van! Köszönöm, hogy feltetted kedves Sándor!

  Ida

  Kedvelés

 3. Molnár József szerint:

  Az Úr Jézus áldjon titeket. El olvastam a “Lenyugvó nap” című könyvedet. Nagyon meg hatott, mert én is ebben a harcban vagyok és látom napról napra hogy nincs egy komótos hitem és sokszor a Gyülekezetben látni lehet ezt a szomorú igazságot amit a Biblia előre hirdet a szeretet hüléséről a bűn sokasodásnak és a mostani élet szerelme miatt. A Lukács 21-ik rész vigasztal hogy ebből az Úr ki akar menteni, van ébredés és kiút, ha el ismerjük a valóságot és teljes szívből segítségéért kialtunk és el fogadjuk idején, és úgy ahogy az Úr adja. Ó, bár hallanák mind többen Jézus kopogtatását a szívük ajtajában…. Imádkozzúnk.
  Szeretném elolvasni a “Tévedések és tévelygések” című könyvedet is. Adj kérlek, egy könyvtár címet ahonnan a román fordítást is meg lehet vásárolni (ha létezik már). Kegyelem és Békesség. 1János 2:28-29. Szeretettel Józsi. Románia, Temes megyéből.

  Kedvelés

  • Sandor szerint:

   Kedves Józsi! Örülök, hogy leírtad észrevételedet. A könyvel kapcsolatos igényeddel Diriczi Tibort kellene megkeresned emailban, ebben ő tud segíteni neked. Erről egy külön emailban értesítést küldtem Neked, hogy fel tudd venni a kapcsolatot vele. (Az igényedről tájékoztattam Diriczi Tibort is) Szeretettel Sándor

   Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s