Trón és oltár – Diriczi Tibor

A közelmúltban a magyar országgyűlés egy új alkotmányt (alaptörvényt) fogadott el, melynek része a Nemzeti Hitvallás. Ehhez a tényhez tartozik az, hogy az állam a korábban egyházként működő felekezetek közül kiválasztott tizennégyet, melyeknek minden kérvényezés nélkül megadta az egyházi státuszt is. A többi felekezetnek kérvényeznie kellett egy több ízben megváltozott törvény és törvényerejű rendelet feltételei szerint. Így a második körben újabb egyházakat fogadtak el. Azzal kapcsolatban sok kérdés merült fel, hogy erre miért volt szükség, milyen előnyökkel vagy hátrányokkal jár, valójában mi van a háttérben, milyen következményei lesznek vagy lehetnek később. Természetesen ebben a könyvben mindezekre a kérdésekre nem fogunk kimerítő választ adni. De egy elgondolkoztató kérdést mégis szeretnénk feltenni: Mi lehet az oka annak, hogy egy isten-tagadó, kommunista országban elismert felekezetként működő egyháznak egy immáron demokratikus keresztyén államban ismét kérvényeznie kellett egyházi státuszát? Valóban csak a bizniszegyházakat akarták kiszűrni, vagy más, sokkal mélyebb okai is vannak ennek? Hogy ezt a kérdést egy kicsit jobban megérthessük, ismerni kell a bibliai és egyháztörténelmi hátteret. Ez a könyv különböző oldalakról közelíti meg ezt a kérdést. Szó lesz benne a történelmen végigvonuló Babilon szellemiségéről, a gyülekezet és a világ egymáshoz való viszonyáról, az őskeresztyén gyülekezetben bekövetkezett óriási változásról, annak eredményéről, az egész történelemben és politikai életben nagy szerepet játszó Római Katolikus Egyházról. Olvashatunk benne a protestáns gyülekezeteknek az állammal való kapcsolatáról és annak következményeiről. Ebből a szempontból vizsgálunk meg egy gyülekezetnek történetét (történelmét), hogy miként alakult az elmúlt közel kétszáz éven keresztül. Majd rátérünk könyvünk megírásának céljára, tudniillik hogy mit takar az új vallásügyi törvény, milyen nyilatkozatot kellett aláírni ahhoz, hogy a gyülekezetek elismert egyházak legyenek, és hogy milyen kötelezettségvállalással jár ez együtt. Ehhez meg kell ismernünk, hogy milyen szellemiségre épül fel az új magyar alkotmány, mit takar a Szent Korona fogalma.

Végül, de nem utolsó sorban egy fejezetben foglalkozunk az Új Világrenddel, egy eljövendő, mindent ellenőrzése alá vonó világuralkodó birodalmával. Szemünk előtt kezd kibontakozni az, amit Dániel és János, a Jelenések írója látott egy rettenetes fenevad képében. Ami évtizedekkel korábban elképzelhetetlen volt, mára mindenki által megtapasztalható valósággá kezd válni: az élet minden területét behálózza, és ellenőrzése alá vonja az egész világot. Ebből nem maradhatnak ki az egyházak sem. Itt kapcsolódik össze az Új Világrend kérdése és könyvünk alapgondolata, az egyházak állami elismerése. Itt kezd körvonalazódni, hogy mi a célja a mostani folyamatoknak. Ez a Bibliát olvasó ember számára nem meglepő, hanem sokkal inkább örömteli várakozással eltöltő jelenség, mely mutatja számára azt, hogy Jézus Krisztus visszajövetele közel van. Mikor Ő a visszajöveteléről beszélt, akkor óvva intette az Övéit egy azt megelőző félrevezetéstől. Ez a félrevezetés a legmegbízhatóbbnak tűnő helyről kell, hogy jöjjön. Olyantól, aki a szoros utat hirdeti, aki a régi alapokon való megmaradásról beszél. Mindegy, honnan jön, úgyis félrevezet minket – hacsak nem egyedül Jézus Krisztusra, az egyedüli igaz alapra építkezünk. Ő azt mondja, hogy ha látjuk ezeket a jeleket, akkor hagyjuk veszni földi értékeinket. Emlékezzetek meg Lót feleségéről! Olvassuk el a könyvet, és az utolsó oldalakon térjünk vissza ehhez a gondolathoz.

A könyv PDF formátumban teljes terjedelemben letölthető itt:

Trón és oltár – Diriczi Tibor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Keresztyénség, próféciák, Tanítások, utolsó idők
Címke: , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s