Az új „evangelizáció” – A.W. Tozer

The NEW “EVANGELISM” by A.W. Tozer

http://www.revivalschool.com/

PDF formátumban letölthető itt: Az új ‘evangelizáció’

Az új „kereszt” egy új és teljesen más evangelizációs szemléletre bátorít. Az evangélista nem várja el a régi élettel való leszámolást, mint előfeltételt, egy új élet elnyerése előtt. Nem ellentétről beszél, hanem hasonlóságról. A népszerűséget keresi és ezért azt mutatja be, hogy a keresztyénség nem támaszt kellemetlen elvárásokat, hanem ugyanazt ajánlja, amit a világ is cselekszik csupán egy magasabb szinten. A bűn őrült világában mindenesetre megtörténik, hogy attól a pillanattól kezdve, hogy ezt ügyesen bemutatták  elvárható egy jobb dolog, amit az evangélium – a vallásosságnak egy jobb terméke – kínál …

Egy olyan evangelizáció, ami egymással barátságban lévő párhuzamba állítja Isten és az emberek útját, a Biblia szerint hamis, és kegyetlenség a hallgatók lelkével szemben. A Krisztusban való hit ugyanis egyáltalán nem a világ útján való járást jelenti, hanem az azzal való teljes szakítást. Amikor Krisztushoz jövünk, akkor a régi életünket nem egyszerűen egy magasabb szintre emeljük, hanem teljes egészében leszámolunk azzal: otthagyjuk a kereszten. A gabonamagnak a földbe kell hullni és meg kell halni.

Az evangélium hirdetőjeként nem gondolhatjuk magunkról, hogy „PR” küldöttek vagyunk, akiknek az a küldetésük, hogy Krisztus és a világ között baráti kapcsolatot építsünk. Ne képzeljük azt magunkról, hogy arra kaptunk megbízatást, hogy Krisztust elfogadhatóvá tennünk a nagy üzletemberek, a sportvilág vagy a modern oktatás számára. Mi nem diplomaták, hanem próféták vagyunk és az üzenetünk nem megalkuvásról (világgal való megegyezésről) szól, hanem egy ultimátum kihirdetéséről.

Isten egy teljesen új életet ajánl és nem a régi megjavítását. A Jézus által felkínált élet a halálon át vezet, ami mindig a kereszt túlsó oldalán van. Aki meg szeretné nyerni az (örök) életet, annak át kell adni az uralmat Jézusnak. Meg kell tagadnia magát és el kell fogadni Isten ellene szóló igazságos ítéletét.

Mit jelenti ez egy halálra ítélt ember számára, aki szeretné megtalálni az életét Jézus Krisztusban?… Ehhez el kell hagynia a bűneit és megtagadni önmagát. Semminek a takargatása, megőrzése, elnézése nem megengedett számára. Nem köthet egyezséget Istennek, hanem csupán fejet hajthat Isten hajlíthatatlan szigorúsága előtt, a saját képességeit halálra adva…… Az a kereszt, amin Jézus befejezte a földi életét most is a befejezést jelenti a bűnös ember számára; és az erő, ami Krisztust feltámasztotta a halálból most is felemel egy halálra adott életet egy új életre a Krisztussal.

Azok számára, akik nem értenek egyet ezzel vagy csupán az igazságról való szűk (korlátozott) és személyes látásnak tekintik, engedjék meg nekem, hogy azt mondjam: Isten az Ő jóváhagyó pecsétjét erre az üzenetre tette rá Pál napjaitól mostanáig. Akár hiszi valaki, akár nem, ami itt le van írva, ez volt minden prédikáció tartalma, ami életet és erőt adott a világ számára évszázadokon át. A misztikusok, a reformátorok, az ébredési mozgalmak ezt hangsúlyozták és a jelek, a csodák és a Szent Szellem hatalmas munkája bizonyították Isten jóváhagyását.

Van bátorságunk ilyen erő/hatalom jogszerű örököseiként meghamisítani az igazságot?

Van bátorságunk, hogy „rövid ceruzánkkal módosítsuk az Isteni terv irányvonalát” vagy megváltoztassuk a Hegyen bemutatott mintát?

Mentsen Isten bennünket ettől!

Hirdessük a régi keresztet és meg fogjuk ismerni a régi erőt.

 

Fordította: Abonyi Sándor

 

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: evangélium, evangelizálás, helyreállítás, Keresztyénség, Tanítások, utolsó idők
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s