Amikor az oroszlán ordítását hallod – David Wilkerson

WHEN YOU HEAR the ROAR OF THE LION by David Wilkerson

 http://sermons.worldchallenge.org/en/node/27586

Amikor fiatal igehirdető voltam, nem sokat foglalkoztam a szellemi hadviseléssel. Azt gondoltam, hogy bárki, aki győztes életet él, annak semmi problémája sem lehet a gonosszal. Számomra egyszerűen ez annyit jelentett, hogy ellent kell neki állni. Nemsokára azonban egy ordító oroszlánt csapott le minden hatalmával a gyengeségeimre és úgy éreztem nincs semmi segítségem, hogy megvívjam ellene a harcot.

Nagyon gyakran azt látom, hogy a gonosz ugyanezt teszi más őszinte keresztyének életében is. Sok Istenfélő, tiszta szívű, kegyelemben járó szolgálót ismerek, akik a zavarodottság és a kétségbeesés démoni kiáradásától szenvednek.

Az ilyen keresztyének szorgalmasan munkálkodhatnak éveken keresztül az Úrért, egy napon azonban a Sátán hirtelen vádló gondolatokkal tölti meg az elméjüket. Egyik napról a másikra legyőzi őket a váratlanul jött szörnyű kísértés, a kapzsiság és a depresszió.  Olyan mély, erőteljes, furcsa, titokzatos próbákon mennek át, hogy ezeknek a szenteknek fogalmuk sincs róla honnan jöhettek ezek.

Azt hiszem egyetlen magyarázat van. A problémák oka egy démoni támadás.  Ezt látom időről időre olyan keresztyének életében, akik rövid idő alatt óriási növekedésen mennek keresztül. A szellemi növekedésük csúcspontján a Sátán egy régi gyengeségük területét megcélzott csábítással támadja meg őket. Lehet ez egy régi vágy, amit úgy gondoltak, hogy már évekkel ezelőtt legyőztek. Éveken át győzelemben éltek, de most az élvezet határán ‘kötélen táncolnak’, ami visszavetheti őket egy szörnyű rabságba.

Megtapasztaltam én is ezt a démoni kiáradást. Mostanában a hívők sokasága esett bele ebbe a csapdába. Üldözések, fizikai támadások, elmebeli zaklatások, pokolból kiáradó égető kísértések árasztották el őket és a barátaik ellenségként fordultak ellenük. A Sátánnak az a célja az utolsó napokban, hogy óriási kétségbeesésbe taszítson mindenkit.

Hogyan tudunk ellenállni a Sátán erejének? János apostol ad választ nekünk erre:

“Legyőzték őt a Bárány vérével és a bizonyságtételük beszédével” (Jelenések 12.11).

Amikor hallod az oroszlán ordítását, – amikor összecsapnak fejed felett a hullámok és erődön felül meg vagy terhelve – egyszerűen fuss a szentek szentjébe. Hit által menj be a trónon ülő Isten valóságos jelenlétébe, ahová a Bárány utat nyitott számodra az Ő vére által.

“Mivelhogy azért atyámfiai bizodalmunk van a szentélybe való bemenetelre a Jézus vére által, azon az úton, amelyet ő szentelt nékünk új és élő út gyanánt, a kárpit, azaz az ő teste által,”    (Zsidó 10:19-20).

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: Gyógyulás-szabadulás, Szellemi harc, Tanítások, utolsó idők
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Amikor az oroszlán ordítását hallod – David Wilkerson bejegyzéshez

 1. Bozoki jani szerint:

  Vigasztalás volt épültek belölle. Köszönöm . Csak hálás tudok lenni David Wilksrson személyéért. B Jani

  Kedvelés

  • Sandor szerint:

   Igen! D. Wilkerson áldott szolgálója az Úrnak. Szolgálata az írásain keresztül a halála után is gyümölcsöt terem. Dicsőség érte az Úrnak. Sándor

   Kedvelés

 2. Balázs Ida szerint:

  http://www.hirado.hu/2014/09/04/ferenc-papa-simon-peresszel-tanacskozott/

  A közel-keleti helyzetről és a konfliktusokban a vallások közötti együttműködésről beszélt egymással Ferenc pápa és Simon Peresz volt izraeli államfő csütörtöki vatikáni találkozójukon.

  A háromnegyed órás találkozó témáit – hivatalos vatikáni közlemény helyett – Federico Lombardi szentszéki szóvivő ismertette az újságírókkal.

  Az egyházfő és a volt izraeli elnök arról egyeztetett egymással, milyen szerepet kaphatnak a különböző vallások a közel-keleti béke megteremtésében – mondta Lombardi. A szóvivő hangsúlyozta, Ferenc pápa érdeklődéssel hallgatta Simon Peresz javaslatát az Egyesült Vallások Szervezetének létrehozásáról.

  Kedves Sándor!

  Na itt már nincs mese….!

  Kedvelés

  • Sandor szerint:

   Kedves Ida! Nagyon köszönöm, hogy megosztottad ezt a fontos hírt velünk. Igen, ez már a végidők eseményei közé tartozik. Az Úr áldja meg a szolgálatodat. Sándor

   Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s