Egyetlen általános szellemi orvosság – T. Austin-Sparks

One Universal Spiritual Remedy by T. Austin-Sparks

Róma 15:5; Kolossé 2:8.

PDF formátumban letölthető itt: Egyetlen általános szellemi orvosság – T. A. Sparks 

Csodálatos lenne, ha az orvostudomány feltalálhatna egy gyógyszert, amivel minden elképzelhető betegséget gyógyítani lehetne. Micsoda bonyodalom és óriási zűrzavar keletkezne azonnal és majdnem annyi aggodalom és lehetőség számunkra, hogy elfogadjuk azt. Olyan sokan megbarátkoztak már a gyógyítás számtalan módjával és az óriási mennyiségű gyógyszerrel. Nem csak üzleti körök és támogatók legkülönbözőbb sokasága van jelen, hanem vannak erős és néha erőszakos versengések is a szemben álló iskolák gyógymódjai és a rendelőintézetek között.

Valaki évekkel ezelőtt a „lelkek gyógyítása” nevet adta a szellemi szolgálatnak. Ez a „gyógyítás” messze túlnyúlik az egyén megtérésének kérdésén. Főként Pál apostol volt az, aki minden idejét a hívők és a gyülekezetek „gyógyításával” töltötte. Nagyon sok baj volt az egyének és a gyülekezetek életében; a bűnöknek az alacsony szintjétől a féltékenységen, pártoskodáson és személyes érdekeken stb. keresztül a hamis tanításokig és mindenféle bonyolult gyülekezeti problémákig.

Istennek ez a szolgája ennek ellenére egy általános gyógymódot javasolt, egy csodaszert minden betegségre. Azt kérdezed: „Lehetséges ez”? Igen! Az Úr népe számára a szellemi birodalmon belül, legyen az személyes vagy közösségi, a legkülönbözőbb lelki alkatú, vérmérsékletű és örökletes dogokkal rendelkező stb. emberek számára van

Egy általános szellemi gyógyszer

Ez nagyon megkönnyíti a dolgokat. Feleslegessé tesz sok-sok kérdést és tanácskozást. A gyanú, az előítélet, a félelem, a féltékenység és sok más ehhez hasonló dolog gonosz baktériumait meg fogja ölni az új életnek a sugárkezeléshez hasonló ereje.  Az emberek közötti zavarok gyorsan és hatékonyan megszűnnek. A gyülekezetekben lévő renddel és módszerekkel kapcsolatos minden kérdés, annak minden sajátosságával együtt spontán módon megoldódik és megválaszolásra kerül: a szellemi tehetetlenségből származó bajok, a megváltás és mások örök életéből származó új életerő és energia iránti érdektelenség. …

Igen, van egyetlen mindent magában foglaló gyógymód; de meg kell mondani, hogy nem rendelkezik nagyobb értékkel, mint egy reklám, kivéve, ha hiszünk benne és engedelmeskedünk.

Mi tehát ez a mindenre alkalmas gyógyszer?  Nem sokat segít, ha egyetlen mondatban megadjuk a választ, ezért be kell mutatnunk és példával illusztrálnunk azt. Teljesen egyértelmű, hogy Pál minden levele valamilyen baj kiváltó okával foglalkozik.  Mondhatjuk, hogy voltak dogok, amik mindenhol rosszak voltak, amire leveleket írt és szükséges volt, hogy helyre tegye azokat. A kirívó eset Korintus volt. Óriási rendetlenség és sok baj volt ott, mind egyéni, mind közösségi szinten. Miközben Pál apostol beazonosította a problémák jellegzetességeit és megdorgálta, megfeddte és figyelmeztette azokkal kapcsolatban őket, meglehetősen jól tudta, hogy önmaguktól sohasem lennének képesek megtisztulni azokból a dologból. Hiábavaló lett volna azzal próbálkoznia, hogy megoldást próbáljon találni megvitatás, tanácskozás, logika, személyes meggyőzés vagy fenyegetés által. Az egyetlen – mindenre alkalmas – gyógyszer határozta meg és írta elő számukra már az első levele elején:

“Elhatároztam, hogy semmi másról nem akarok tudni közöttetek csak Jézus Krisztusról… mégpedig mint megfeszítettről.”

Más szavakkal Pál végső álláspontja az volt, hogy Jézus Krisztusnak a kereszten történt szenvedése az igazi szeretet. Minden személyes érdek és természetes gondolkodás elengedése meg fog oldani minden problémát és meg fog gyógyítani minden betegséget. Pál hitte, hogy ha valóban el tudna érni azoknál a hívőknél egy nagyobb odaszánást a saját akaratukat átengedve Krisztus számára, akkor minden fájó gonosz dolog eltávozna. Ha a kezdeti, a megtérésük idején tapasztalt alapvető személyes változásukhoz képest valamivel több töltené be a szívüket, akkor sok boldogtalan állapot megszűnne mind az egy egyéni, mind a közösségi életben. Azt kell, hogy mondjuk, ha Krisztus Úr volta a maga helyén rendben lenne és az Ő teljessége határozná meg a célt, az élet újra azon alacsony szint fölé emelkedne és túlnőne azon az alacsony és jelentéktelen mértéken, ami olyan sokakat jellemez.

Ó, ha be tudnánk mutatni, hogy Krisztus fősége a megoldás minden problémára és nehézségre a személyes életünkben és a gyülekezetekben!  Kérd meg az Urat, hogy először téged érintsen meg ezzel a dologgal kapcsolatban és azt követően vezessen be annak valóságába. Odaszánjuk magunkat – minden szenttel együtt – az Ő kegyelmének erre a szolgálatára és segíts ebben az imáid által, míg mindnyájan “eljutunk Krisztus teljességével ékeskedő kornak a mértékére.”

_____________________________

Kérünk, hogy tartsd be T. Austin-Sparks kívánságát, hogy amit szabadon kaptunk azt szabadon adjuk tovább és ne legyen hasznunk abból és az üzenetei szó szerint kerüljenek sokszorosításra. Kérünk, hogy ha úgy döntesz, hogy másoknak is továbbadod ezeket az üzeneteket, akkor tartsd tiszteletben a kívánságát és add tovább azokat ingyen és szabadon – szabadon, minden változtatás nélkül, költségmenetesen (kivéve a szükséges terjesztési költségeket) és feltüntetve ezt a nyilatkozatot.

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: gyülekezet, helyreállítás, Keresztyénség, Szeretet, Tanítások
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s