“Alvó óriás” – Leonard Ravenhill

Sleeping Giant – L. Ravenhill

PDF formátumban letölthető itt: Alvó óriás L. Ravenhill

Bonaparte Napóleon mutató ujjával a világtérképen ünnepélyesen és lassan körberajzolt egy óriási kiterjedésű országot. “Ez itt” – dörmögte – egy alvó óriás. Hadd aludjon! Mert ha felébred, megrázza a világot.” Az alvó óriás Kína volt. Bonaparte százötven évvel ezelőtti próféciája ma teljesedik be.

Lucifer valószínűleg éppen így látja a Gyülekezetet ma, mint Bonaparte akkor Kínát. Hasonló félelemmel a szemében gondol a Gyülekezet felmérhetetlen lehetőségére és azt dörmögi: “Hadd aludjon a Gyülekezet! Mert ha felébred, megrázza a világot.”

Nem egy alvó óriás a Gyülekezet ma?

Gondoljatok Sámson bukására. Nem volt részeges, nem követett el gyilkosságot, nem lopott. Sámson egyszerűen elbukott, mert nem tudott ellenállni a természetnek – elaludt.

Egy hamis istennek áldozva a népszerűséget kereste és elpazarolta az igaz, élő Isten erejét. Végül egy kis hibája miatt rabságra jutott.

Sajnos, a keresztyének között ma is népszerűbbek a vallásos, mint a természetfeletti jelenségek és a szellemi megújulás! Sok keresztyén nem tudja elfelejteni, hogy a gonosz szertejár, mint ordító oroszlán, azonban ne felejtsük el azt sem, hogy a Júda törzséből való oroszlán legyőzte a pokol ordító oroszlánját, és ezért minden felkent – Sámson, Gedeon vagy a Gyülekezet – ismét elpusztíthatja a pokol oroszlánját. Jóllehet a bűnös emberek gonoszul cselekednek, Isten ígérete mégis az a számunkra, hogy “az Istenét ismerő nép felbátorodik és cselekszik.”   (Dániel 11:32).

Mennyire igazak a következők:

  • kiérdemelhetnénk az ébredést böjtöléssel éhenhalás miatt sok mártír lenne,
  • megszervezhetnénk az ébredést, de nem vagyunk okosabbak a sötétség erőinél,
  • hamis mammonnal megvásárolhatnánk ezt a megfoghatatlan ébredést, csak hívnunk kellene a keresztyén milliárdosokat, hogy rendezzék le a dolgot helyettünk és megnyerhetnénk a csatát,
  • kisöpörhetnénk a gonoszt ebből a jelenvaló világból, és akkor a politikusoknak és az atombombának nem lenne létjogosultsága többé.

Isten szomorú miattunk, hogy olyan sok évnyi írásos tevékenység – “papír hegyeket és tinta folyókat” felhasználva – a történelem legnagyobb ébredési összejöveteleinek teológiája teljesen használhatatlan és semmitmondó, még mindig óriási korrupcióval kell szembenéznünk minden nemzetben, és a mai gyülekezeti generáció az, amelyik a legkevesebbet imádkozik Pünkösd óta.

Szükségünk van csodákra, de szükségünk van Krisztus-központú tanításokra is. A megfeszített és feltámadt Krisztus kell, hogy legyen a legelső minden más igazság felett, mert miközben a Gyülekezet elerőtlenedik, a világ elpusztul. “Kelj föl, kelj föl, öltözd fel az erőt, oh Úrnak karja! ….” (Ézsaiás 51:9)

Hadd emlékeztesselek benneteket, hogy Sámson is Szellemben kezdte el és testben fejezte be, de a fogság időszaka alatt kijózanodott. Végül egy utolsó óriási csoda által, szellemben fejezte be. Visszaeső bűnös; ez a helyes kifejezés a helyreállításoddal kapcsolatban, de Isten helyreállíthatja azt, amit a hernyó és a cserebogár az elmúlt években tönkretett. Isten gyönyörködik a kegyelemben.

Ez az ítélet miatti haldoklás állapota lenne? Sokan mondják, hogy vannak keresztyének, akik már feladták, mások örömmel beszélnek a Gyülekezet jelenlegi szomorú állapotáról, mint egy Istentől való ihletett bizonyítékról. Ezzel együtt hiszem, hogy ha a Gyülekezet egyszerűen csak betöltené a feltételeknek, akkor lehetne része ébredésben, amikor csak akarná. A Gyülekezet problémája a Gecsemáné kert problémája – az alvás! Mert miközben az emberek alszanak az ellenség elveti a magvát a vallásos tisztelet által. Az emberek alvása azonban nehogy örök alvás legyen! Oh, az Úr karja, Oh élő Isten Gyülekezete, ébredj!

“A legnagyobb dolgok, amit Isten nagyszerű emberei valaha elértek és képesek voltak meg is tartani, azt nem egy hirtelen fellángolással érték el, hanem miközben a társaik aludtak, ők éjszakába nyúlóan szorgalmasan dolgoztak!”

Cambell Morgan a “Tanítványság” című csodálatos igehirdetésében a következőt mondja: “Jézus Krisztus alázatos szavakkal – az anyai és apai szív teljességével – szólhatna a szomorú és megterhelt szívekhez olyannyira, hogy emberek sokasága tolongana körülötte. Váratlanul mondhatna viszont olyan szavakat is, amik annyira tüzesek, perzselőek és égetőek lennének, hogy az emberek meglepődve elmennének.” A második csoportba tartozó embereknek ez a két parancsolat szólna: “Vedd fel az én igámat” valamint, aki az “én tanítványom akar lenni, az vegye fel a keresztjét és úgy kövessen engem.” Ezek a szavak foglalják össze a tanítványság lényegét.

Azt követően, hogy Walesben egy Biblia Iskolai összejövetelen beszéltem, Rees Howell úrnő egy személyes beszélgetésre hívott meg engem. A házuk verandáján álltunk és a csodálatos Swansea Bay-t nézve látom, hogy felemeli az ujját és azt mondja: “Sokan azt mondják, hogy a férjem egy shillingért vásárolta meg ezt a helyet. Azt azonban elfelejtik, hogy tizenegy hónapon keresztül tizenkét órát imádkozott naponta, hogy megismerje Isten akaratát.” Testvérek, ezt jelenti tanítványnak lenni!

Az idők vihara kell, hogy rombolást végezzen minden irányban. A gyülekezetek “legénységének” hadd legyen része egy új kihívásban. Ne felejtsük el, hogy Krisztus van a kormányrúdnál és az Ő nevében hagynunk kell, hogy belemenjünk ebbe a viharba.

A vihar elmúltával “az idő a tengerpartján” meg fogjuk látni a megrongálódott, a hajótörést szenvedett, a pokol órái által inspirált teológiák sokaságát.

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezetépítés, helyreállítás, Keresztyénség, Magyar tanítások
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s