Nincs más lehetőség – Diriczi Tibor

A Biblia középpontjában Jézus Krisztus van. Az Ószövetség rá utal, az Újszövetség pedig róla szól. Mint ahogy Isten országát sok példázatban tanította az embereknek, úgy saját magát is sok példázatban mutatja be. Ő az út, az igazság, az élet, bölcsesség és világosság, a feltámadás, az ajtó, a jó pásztor, az életnek kenyere, a szőlőtő. Ő, mint Isten fia, ember fia és Dávid fia lett nekünk szabadítónk, királyunk, urunk, főpapunk és vőlegényünk. Ő az Istennek Báránya. Aki nem ismeri Jézust, annak ez teljes ellent-mondással. Számunkra, akik ismerjük Őt, mindegyiknek nagyon sok és mély jelentése van, melyekkel érintőlegesen szeretnénk ebben a füzetben foglalkozni. Ezek nem merítik ki a teljes mély-séget, de további gondolatokat adhatnak Jézus lényéről, az Ő megismeréséről. Nehéz rendszerezni ezeket a gondolatokat, hiszen olyan sok átfedés van a részek között. Éppen azért, mert minden példa Krisztusról szól, az egész Szent Írás Krisztusról szól. Ezért van az, hogy ugyanazzal a gondolattal találkozunk egy másik rész-ben is, esetleg egy kicsit másik oldalról megvilágítva. Tudom, hogy Jézust nem lehet egy ilyen írásból megismerni. Nem azért, mert nem elég a terjedelme, hanem azért mert Őt mindenki csak a Vele való kapcsolat által ismerheti meg. Ez pe-dig csak az Ő lábnyomán történhet. Ha valaki Jézus megismeré-sét az értelem szintjén kívánja elérni, biztosan nem jut célhoz. Jézus ismerete nem reáltudomány, hanem maga az élet. Nem elméleti ismeret, hanem a gyakorlati élet. De nem evilági érte-lemben vett gyakorlati élet, hanem sokszor annak éppen az el-lenkezője. Úgyis mondhatjuk, hogy teljesen más élet. Élet a halá-lon át. Lét a megsemmisülésen keresztül. Az Úr Jézus megismerése viszont nélkülözhetetlen az örök élethez. Nincs más út, nincs más lehetőség, csak Ő. Életünk min-den problémájára Ő az egyedüli válasz. Ha Őt ismerjük, akkor ismerjük a megoldást.

A teljes írás letölthető itt: Nincs más lehetőség – Diriczi Tibor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: evangélium, evangelizálás, Tanítások
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s