A pogányok ideje – Ron McKenzie

The Times of the Gentiles by Ron McKenzie

Sok igeszakasz az Ószövetségben az Isteni oldal óriási győzelméről szól (Mikeás 4:1-5). Eddig ezek a próféciák még nem teljesedtek be. Nem látjuk a győzedelmes királyságot, ami a Jelenések könyvében meg van írva. Ennek oka az, hogy a történelemnek két szakasza van; a pogányok ideje és a királyság ideje. Jelenleg a pogányok idejében élünk (Lukács 21:24). Ebben az időszakban Isten királysága felemelkedik és lehanyatlik. Óriási győzelmet arat, de nem éri el az Ószövetségben megígért beteljesedést.

A pogányok ideje alatt a zsidók többsége a királyságon kívül van, mert nemzetük elutasította a Messiást és ítélet alatt van. Ez az egyik ok, amiért a királyság nem tud kiteljesedni. Isten királysága nem lehet teljes, amikor egy nemzet ki van zárva belőle. A királyság nem juthat teljességre, amíg Izrael ítélete le nem telik.

Amikor Jézus meghalt a kereszten, a gonoszt minden tekintetben legyőzte. Kiűzte a mennyből (Jelenések 12:13) és csak a földön folytathatta tevékenységét, hogy megtévessze az embereket és elutasítsák az evangéliumot. Nem Ő az egyetlen és végső törvényes jog képviselője azonban a földön. Mivel a zsidók ítélet alatt vannak (Máté 23:39), ezért a Sátánnak joga van végrehajtani rajtuk az ítéletet, a gonosz munkálkodása által.

Ráadásul, mivel a zsidók szétszóratásra kerültek az összes nemzet között, a gonosz munkálkodni tud minden nemzetben. Ha a Sátán bármikor valami nagy gonoszságot akar véghezvinni egy nemzetben, felingereli őket a zsidók ellen és akkor óriási hatalommal rendelkezik, hogy elvégezze a munkáját. Például a Sátán felingerelte Hitlert és Sztálint is, hogy támadják meg a zsidókat. Ez lehetővé tette a Sátán számára, hogy nagy gonoszságot cselekedjen rajtuk keresztül. Isten királyságának emelkedésére és hanyatlására számíthatunk folyamatosan mindaddig, míg a pogányok ideje betelik.

A pogányok ideje akkor érkezik a végéhez, amikor a zsidók ítélete hiánytalanul betelik. Amikor a zsidók ítélete letelik, a sátáni erő utolsó törvényes hatalma is meg fog szűnni a földön. Nagymértékben le fog csökkenni az ereje, hogy gonosz dolgot tehessen. Látni fogunk egy gyors hanyatlást a gonosz dolgokban és egy azonos gyorsaságú előrehaladást Isten királyságában.

A királyság ki tud teljesedni, mert a föld minden nemzete el tudja foglalni benne a maga helyét. A Sátán el fogja veszteni a jogát, hogy munkálkodni tudjon a világban. Isten ekkor ki tudja árasztani a Szellemét és a királyságot a megígért teljességre tudja vinni. A zsidók teljes egészében ekkor lesznek behívva a királyságba. A királyság ideje ekkor kezdődik el.

Keresztyének gyakran mondják, hogy Isten új dolgokat cselekszik. Óvatosnak kellene lennünk, hogy ilyeneket állítsunk. Nem fog egy új dolog megtörténni a földön mindaddig, amíg valami változás nem történik a szellemi dimenzióban. Jézus felemelkedése megváltoztatott dolgokat a mennyben, ami egy új dolgot eredményezett a földön (Pünkösd). Attól kezdve Isten többnyire azonos dolgokat cselekszik. Izrael ítéletének a vége azonban egy változást fog hozni a szellemi dimenzióban (Dán 7:26), ezért az „új dolgot” fog eredményezni a földön.

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: evangelizálás, helyreállítás, Keresztyénség, Tanítások, utolsó idők
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) A pogányok ideje – Ron McKenzie bejegyzéshez

 1. Balázs Imre szerint:

  Egy dolgot emelnék ki, noha volna, miről beszélni, érdekes dolgokat pendít meg az írás:
  “Ha a Sátán bármikor valami nagy gonoszságot akar véghezvinni egy nemzetben, felingereli őket a zsidók ellen és akkor óriási hatalommal rendelkezik, hogy elvégezze a munkáját. Például a Sátán felingerelte Hitlert és Sztálint is, hogy támadják meg a zsidókat.”

  Én ezt úgy látom, hogy a zsidók ingerlik fel az adott nemzeteket, vezetőket, akik között élnek. Ezt más vallások karma törvényének neveznék. Tetteid nem maradnak következmények nélkül. Egy híres rabbi mondta épp, hogy az antiszemitizmusnak a forrása nem az antiszemita emberben keresendő, hanem a cionizmusban.
  Amúgy érdekes elgondolkozni az íráson, de azért egy érdekes elmélkedés szintjénél nem tartom többre.

  Kedvelés

  • Sandor szerint:

   A megítélés nézőpont kérdése. Nézhetjük a kérdést a világ, de Isten szemszögéből is. Ha abból indulunk ki, hogy Isten igéje az igazság, ahogyan azt Isten a Bibliában kinyilatkoztatta, akkor aszerint a zsidók (tágabb értelemben Izrael 12 törzse) Isten választott népe és ez sosem szűnt meg és így is marad. Isten sosem mondott le a zsidókról (Izraelről) még akkor sem, ha időnként gonoszságot követtek el. Mivel Isten igazságos, ezért ilyenkor megbünteti őket. A büntetés végrehajtásához Isten más népeket használ fel (pld. a német népet Hitlerrel az élen), mint egyfajta “fenyítő botot”, ahogy a Biblia fogalmaz. A büntetés végrehajtása után azonban Isten meglátogatja a büntetést végrehajtó népet is és igazságot tesz felette. (lásd. Németország lerombolása, kettészakítása a II. világháború után). Fontos, hogy ki oldalán állunk. Tanácsos az Isten igazsága oldalán állni, mert Isten igéje ebben az esetben azt mondja: “aki Izraelt áldja az áldott lesz”.

   Kedvelés

  • Balázs Imre szerint:

   Isten szemszögéből nehéz mi néznünk. Mi csak olyan emberek szemszögéből vagyunk képesek nézni, látni, akik Isten szemszögét vélik látni.

   Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s