Az utolsó napok – Ron McKenzie

Last days by Ron McKenzie

A Biblia egy megkülönböztetett névvel azonosítja a Jézus szolgálata és a Jeruzsálem lerombolása közötti időszakot. Ez a név eléggé meglepő egy új rend időszakára. Sok olvasó számára nehéz ezt elfogadni, mint ahogy nekem is az volt. Ennek az időszaknak a neve az utolsó napok. Azért meglepő ez, mert a zsidó nemzet utolsó napjait (többes szám) összetévesztjük azzal a dicsőséges nappal (egyes szám), amikor Jézus vissza fog jönni.

A Szentírás értelmezése szerint öt utalás van az utolsó napokra (Ap. csel 2:17; 2 Tim. 3:1; Zsidó 1:2; Jakab 5:3; 2 Péter 3:3) és két utalás az utolsó időkre (1 Péter 1:20; Júdás 18). A hétből négyben a szerzők figyelembe vették, hogy az utolsó napokban éltek. Például a Zsidó 1:2 állítja, hogy Jézus szolgálata a földön az utolsó napokban volt. Ez érthetetlen lenne, ha az utolsó napok közvetlenül Jézus második eljövetele előtt lennének. Ha azonban ez Izrael Királyságának a Római Birodalom által való lerombolása előtti utolsó napjaira utal, akkor nagyon is érthető.

Ha arra gondolunk, hogy a Zsidókhoz írt levél, a Jakab 1:1 és a Péter levelei zsidó keresztyénekhez íródtak és Timóteus is zsidó volt, akkor ez valóban érthetővé válik; minden utolsó napokra való utalás a Zsidókhoz írt levélben található. Ez érthetővé teszi, hogy az ő nemzetük utolsó napjairól van szó.

Az utolsó napok a Jézus születése és a Jeruzsálem 70-ben történt elpusztítása közötti időszakra vonatkoznak, amikor a Római Birodalom – elpusztítva a Jeruzsálemet a templommal együtt és szétszórva a zsidó népet a nemzetek közé – véget vet Izrael királyságának.

Isten azonban megígérte, hogy nem mond le a zsidó népről, hanem visszahozza őket a saját földjükre. Ez a nagy nyomorúság idején történik meg és nincs köze az utolsó napokhoz.

Ez azt jelenti, hogy a Szentírás úgy beszél az utolsó napokról, amik már beteljesedtek. Nem egy jövőbeni eseményt ír le, ezért nem gondolkozhatunk úgy, hogy az utolsó napokban élünk.

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezetépítés, helyreállítás, Keresztyénség, próféciák, Tanítások, utolsó idők
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s