Az elragadtatás – Ron McKenzie

The parousia by Ron McKenzie

Amikor Jézus Betániához közel az Olajfák-hegyéről felemelkedett a mennybe, a tanítványok álltak és nézték, hogyan tűnik el a felhők között. Egy angyal szólt hozzájuk és ezt mondta:

„Mit álltok nézve a mennybe? Ez a Jézus, aki felvitetett tőletek a mennybe, akképpen jön el, amiképpen láttátok őt felmenni a mennybe.”   (Ap.csel. 1:11).

A világ végén Jézus vissza fog térni, és amikor visszatér a felhők között fog megjelenni. Bizonyosan tudjuk, hogy ismét el fog jönni. A Biblia előre megmondta, és Jézus első eljövetele tökéletes pontossággal történt, ezért számíthatunk rá, hogy a második eljövetelére vonatkozó minden prófécia ugyanolyan pontossággal be fog teljesedni. Bizonyosak lehetünk, hogy az angyal ígérete be fog teljesülni. Jézus vissza fog jönni éppen úgy, ahogyan az angyal elmondta. Jézus is megígérte, hogy vissza fog térni. Megmondta a tanítványoknak, hogy elő fogja készíteni a helyet számukra és vissza fog jönni:

És ha majd elmegyek és helyet készítek néktek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket; hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek.”    (János 14:3).

Jézus sosem szegte meg a szavát. Bizonyosak lehetünk, hogy a megfelelő időben vissza fog jönni, hogy átvegye azt, ami az Övé. A második eljöveteléről a legrészletesebb leírás az 1 Thesszalonika 4.15-17-ben található, ahol Pál a keresztyéneket bátorítja, hogy ne szomorkodjanak a meghalt testvéreik miatt. Jézus is meghalt és feltámadt, ezért nekünk is van reménységünk a halál utáni feltámadásra. A keresztyén reménység a második eljövetelben éri el a tetőpontját, ezért Pál leírja hogyan fog az megtörténni. A leírása Jézus szavain alapszik:

Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak először akik meghaltak a Krisztusban; azután mi, akik élünk, akik megmaradunk, elragadtatunk azokkal együtt a felhőkön az Úr elébe a levegőbe; és ekképpen mindenkor az Úrral leszünk.”   (1 Thessz. 4:16-17)

Az a nagy nap egy parancsszóval fog kezdődni a mennyből. Mint minden ez is Isten akarata szerint történik. Az arkangyal a mennyben meg fogja fújni a harsonáját, bejelentve a kor végét és a helyreállítás idejét (3 Mózes 25:8-13). Az Úr Jézus le fog jönni a mennyből. Azok fognak először feltámadni, akik a Krisztusban haltak meg. Akik akkor élnek velük együtt fel fognak menni a levegőégbe. Mindannyian elragadtatunk a felhők közé, hogy a levegőégben találkozzunk Jézussal. Ez az igazi elragadtatás. A szentek találkozni fognak Jézussal a felhők között és örökké vele lesznek.

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: helyreállítás, Keresztyénség, próféciák, Tanítások, utolsó idők
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s