Ki lesz hajlandó megfizetni az árát?

"Bátorítván egymást, mivel ama nap közelget"

Az, amit ma „keresztyénségnek” és „gyülekezetnek” nevezünk, éppannyira megmerevedett, begyökeresedett és bevett hagyomány, intézmény és rendszer lett, mint amilyen a judaizmus is volt; és az alapjaiban történő megváltoztatásának az ára sem lesz kisebb, mint egykor a judaizmus esetében. Felszínes változtatásokat lehet eszközölni, ilyenekkel találkozunk is – azért a változásért viszont, amely az egész probléma valódi megoldásához vezet, nagyon komoly árat kell fizetni. Nagyon is lehetséges, hogy ugyanúgy, mint az Úr idejében, az ehhez nélkülözhetetlen világosság csak keveseknek adatik, mivel Isten tudja, hogy a többség soha nem lenne hajlandó megfizetni az árát. Lehet, hogy – mint a régi időkben – csak egy „maradék” jut el Isten válaszának megismeréséig, mert ők eleget tesznek a követelményeknek, bármibe kerüljön is nekik.

T. Austin-Sparks

(http://www.austin-sparks.net/english/002055.html)

View original post

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezetépítés, Tanítások
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s