A vidám szív a legjobb orvosság – Abonyi Sándorné

Letölthető PDF formátumban itt – MP3 formátumban itt

A közelmúltban láttam egy TV műsort, ahol kb. 50 ember jött össze azért, hogy nevető kúrát tartson, s ez által meggyógyuljon. A kúrát szervező ember elmondta, hogy megfigyelve az embereket azt tapasztalta, hogy kisgyermek korban mindenki sokat nevetgél, önfeledten tud kacagni. Ahogy öregszik az ember ez egyre kevésbé jellemző rá és ez az oka a különböző betegségek kialakulásának.

Ha körülnézünk az Internet ajánlataiban, ott is találunk olyanokat, akik HAHOTA Klubokat ajánlanak gyógyulásra. Ezeket jóga és agykontroll tanfolyam keretében ajánlják. Ez a pozitív gondolkodás és az okkult praktikák felé vezető út, ami Isten szemében utálatos.

Ezzel szemben mit ajánl a Biblia?

„A vidám szív a legjobb orvosság”         (Péld. 17.22)

Ahhoz, hogy az ember „vidám szívvel” rendelkezzen, egy belső kiegyensúlyozott állapotot kell elérnie. Jézus azt ígérte, hogy békességet ad nekünk, olyat, amilyet a világ nem tud adni.

A „vidám szív” tehát csak Jézuson keresztül érhető el, az Ő jelenlétére van szükség az életünkben.

Jézussal élő kapcsolatba kerülünk, ha

 • behívjuk Őt az életünkbe és elfogadjuk urunknak, Megváltónknak,
 • a szívünk nem vádol (nincs olyan bűn az életünkben, ami alapján a lelkiismeretünk vádol),
 • gondjainkat, problémáinkat letesszük Isten lábai elé és nem mi gyötörjük magunkat a megoldással,
 • nem vesszük magunkra mások terheit, amit nekik kell megoldaniuk, nem akarjuk helyettük megoldani.

Az ’örömkúra’ keresztyén változata tehát az, ha megszabadulunk mindattól, ami elveszi a békességünket:

 • leteszünk minden felesleges terhet,
 • nem megyünk bele feleslegesen stresszes helyzetekbe,
 • és nem élünk tartósan bűnben.

„Vesd az Úrra terhedet és ő gondot visel rád!”     (Zsolt. 55.23)

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.”     (1 Pét. 5.7)

Sokszor vakok vagyunk, cipeljük terheinket, problémáinkat és nem látjuk, nem halljuk Jézust, aki szól: add át nekem a terhedet! Nem adjuk át, hanem megvalljuk: mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem! Ezáltal felvállaljuk, hogy ezt még megharcoljuk, még imádkozunk és böjtölünk érte, sőt testvéreket is hívunk, hogy imádkozzanak értünk!

Pedig ha átadnánk terheinket Jézusnak, amikor imaszobánkba vonulunk, Ő a Szent Szellem által tudna segíteni nekünk. Felhívná a figyelmünket például arra, hogy

 • ezt a helyzetet milyen konkrét bűn, sokszor megbocsájtatlanság idézte elő, amiből megtérve békességre jutnánk,
 • szólna a Szent Szellem által hozzánk Isten, mi az, amin változtatni kellene az életünkben
 • elmondaná, ha meglanyhultunk, elkényelmesedtünk és elveszítettük buzgóságunkat,
 • esetleg lázadók, kritizálók lettünk, beültünk a csúfolódók székébe, kárhoztatunk másokat,
 • talán már nem Jézus ül szívünk trónján, mert elfoglalta azt más bálványnak mondható dolog (pénz, szórakozás, sok munka, stb.)

Már nem ügyelünk arra mi az Atya akarata az életünkre, hanem „mindenki a maga útját járja”.

Szükség van arra, hogy naponta élő kapcsolatunk legyen Istennel és Jézus Krisztussal, hogy a Szent Szellem által naponta elvegyük a vezetést, letegyük fölösleges aggodalmainkat, terheinket és ez által egy felülről jövő békesség szálljon ránk, ami függetlenít minket a környezetünkben, a világban zajló eseményektől. Ez az állapot adja meg a „vidám szívet”, ami a test, a lélek és a szellem békességességét hozza magával, s ez által bekövetkezik testünk gyógyulása is.

A békességhez öröm társul, mert megtapasztaljuk Isten mindenhatóságát, megkapjuk a legjobb, legegyszerűbb megoldást és győztesen jövünk ki a nehézségeinkből. A következő alkalommal már emlékezhetünk arra, hogy feltétel nélkül bízhatunk Istenben, mert Ő vagy kijelenti magát nekünk, vagy segítségünkre jön. Mindig tegyük meg azonban a magunk részét, de csak annyit, amit az adott helyzetben Isten éppen elvár tőlünk. Ha bűn van az életünkben, kérjünk rá őszinte szívvel bűnbocsánatot, ha más, akkor hagyjuk el azt. Változtassunk azon, ami nem kedves Istennek. Ezek után lássuk meg Isten szabadítását, gyógyítását!

„Nektek nem is kell majd harcolnotok, csak veszteg állnotok és néznetek, hogyan szabadít meg benneteket az Úr.”  (2 Krón. 20.17)

Legyünk hát ismét gyermekek, akik feltétel nélkül bíznak édesapjukban, mert tudják, hogy ő mindig megvédi, óvja őket minden bajtól. Ilyen lelkülettel forduljunk mi is a mi apucikánk, a mi „ABBÁ Atyánk” felé!

-§-

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és honlap címének megadásával: https://keskenyut.wordpress.com

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Gyógyulás-szabadulás, helyreállítás, Magyar tanítások
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

 1. Guti Tünde szerint:

  Ámen! Dicsőség az Úrnak!

  Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s