Szükségünk van prófétákra – A. W. Tozer

PDF formában letölthető itt: Szükségünk van prófétákra

Egy próféta olyan valaki, aki ismeri a korát és azt is, amit Isten mond a kortársainak.

Szükségünk van ma prófétikus igehirdetőkre; nem pusztán a próféciák kihirdetésre, hanem a prófétálás ajándékával rendelkező igehirdetőkre. Hiányzik a bölcsesség szava. Szükség van ismét a “pulpitus szolgálók” megkülönböztetési ajándékára. Nem egy jövendő mondási képességre van szükség, hanem ‘felkent’ szemre, szellemi éleslátásra és a magyarázás erejére, egy olyan képességre, hogy “átvilágítsák” a mai vallásos  környezetet Isten szemszögéből nézve és mondják el nekünk, hogy mi történik napjainkban valójában.

Hol vannak azok az emberek, akik a “szerpentineken és konfettiken” keresztüllátva leleplezik azokat a teljesen önelégült embereket, akik a tiszteletben álló embereknek fenntartott első sorban ülnek?

Miért olyan reménytelenül szükséges ma a prófétai éleslátás? Az írástudók meg tudják magyarázni a múltat, azonban prófétákra van szükség, hogy megmagyarázzák a jelent.

A tanulás képessé tesz egy embert arra, hogy megítélje az elmúlt napokat, azonban a tiszta látás ajándékára van szükség, hogy valaki megítélje a saját korát. Száz év múlva a történetírók tudni fogják, hogy mi történt vallásos körökben a mi Urunknak ebben az esztendejében; de az már túl késő lesz számunkra. Nekünk most kellene tudni azt.

Ha a keresztyénségnek egy megújulásra van szüksége, akkor annak teljesen más tartalma kellene, hogy legyen, mint bármi, ami ma megszokott. Ha a gyülekezetnek ennek a századnak a második felében helyre kellene állnia az első felében elszenvedett károkból, ahhoz új típusú igehirdetők kellene, hogy megjelenjenek. A szó szerint vett “zsinagóga-vezető” típusú szolgáló sosem lesz képes erre. Sem a papi típusú szolgálók, akik elvégzik a kötelességüket, felveszik a fizetésüket és nem kérdeznek semmit. Nem lesznek erre képesek a sima beszédű pásztor típusú szolgálók sem, akik nagyon jól tudják, hogyan tegyék a keresztyén vallást elfogadhatóvá mindenki számára. Ezek a típusú szolgálók már mind “megmérettek és híjával találtattak”.

Másfajta vallási vezetőknek kell felemelkedni közöttünk. “Régi próféta” típusú emberekre van szükség, akik látják azt, amit Isten lát és hallják a Trónról elhangzó beszédet. Amikor ők felemelkednek (és imádkozok Istenhez, hogy ne egy legyen, hanem sok) ők nyíltan ellene fognak állni minden önelégültségünknek, nagy becsben tartott és gyöngéden szeretett műveltségünknek. Ők Isten nevében ellene fognak mondani és lelepleznek dolgokat, és tiltakozni fognak és ez által ki fogják érdemelni a gyűlöletet és a keresztyénség nagy részének ellenállását. Isten valószínűleg ilyen szigorú, becsületesen nyers és őszinte, nehéz beszédű és egy kicsit a világgal haragban álló embereket fog felemelni. Az ilyen emberek szeretni fogják Krisztust és az emberi lelkeket és készek lesznek meghalni Istennek adva a dicsőséget, hogy megmentsenek másokat. Nem fognak azonban félni senki halandó lélektől.

Szükségünk van arra, hogy a szellemi ajándékok ismét helyreálljanak a gyülekezet számára és bízom benne, hogy az egyik ajándék, amire most leginkább szükségünk van az a prófétálás ajándéka.

(Részlet – A.W. Tozer  ‘Of God and Men’ című írásából)

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: helyreállítás, Keresztyénség, próféciák, szolgálati ajándékok, Tanítások, vezetés
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s