Hol vannak az érett férfiak, az atyák? – Abonyi Sándor

“Ma az emberiség egy Istentől elszakadt állapotban él, a családok 40-50 %-ában a gyerekek apa nélkül nőnek fel, vagy akiknek ha van is fizikai apjuk, mégsem látnak maguk előtt egy Istentől való atyai mintát. Ebből a világból térünk meg ma az Úrhoz és ezért az Isten szerinti valóságos atyai minták ismerete nélkül, a mennyei Atya hiányos ismeretével próbál mindenki valamilyen atyai mintát elképzelni magának. A társadalomban és az egyházban is bekövetkezett nagyfokú torzulásokból adódóan ma már eléggé egyértelműen látszik, hogy Isten az atyáknak meghatározó szerepet szánt, mind a fizikai családban, mind Isten nagyobb családjában, az egyházban, amit mások – feleség, gyermekét egyedül nevelő anya, vagy éretlen (esetenként hiányos nevelésű, „korcs”) fiak – nem tudnak pótolni. Mind az egyházban, mind a világban felnőtt egy nemzedék, amelyik nem látott maga előtt Istentől való atyai mintát, aminek hatása – éretlenség, bölcsesség hiánya stb. – rányomják bélyegüket a mai állapotra.” “Isten akarata az, hogy minden hívő eljusson az érettségre. Azok a férfiak – akik Istentől nem kaptak kegyelmet rá, hogy egyedül maradjanak – nősüljenek meg és váljanak férjekké, legyenek gyerekeik és neveljék jól (engedelmességben) azokat. Az 1 Tim. 3. szerint azok az egyfeleségű, családos férfiak (atyák), akik jól igazgatják a saját házukat és képesek engedelmességben tartani saját gyermekeiket (és jó, ha sok ilyen van egy gyülekezetben), ők presbiterek lehetnek egy helyi gyülekezetben. Ha van erre vágy a szívükben, mert Istentől van elhívásuk rá, akkor ők lesznek egy helyi gyülekezet (érett, tapasztalt, bölcs) vezetői. Elvárás az ilyen vezetőktől az is, hogy ők Szent Szellemmel és bölcsességgel teljesek legyenek. Ezekre az érett férfiakra, mint a gyülekezet elöljáróira, mondhatjuk, hogy ők a gyülekezet atyái, akik atyai szívvel, gondoskodással és szeretettel viseltetnek a rájuk bízott „nyáj” iránt. …. A „fiakból” lesznek atyák és nem a szolgákból, tehát az út az atyasághoz a fiúságon keresztül vezet. Ma az egyházban sajnos sokan csak szolgák és sosem tapasztalták meg a fiúság valódi szellemi tartalmát, annak minden áldásával együtt.” Ezzel a két kiemelt idézettel szeretném ajánlani az “Atyaság” című írás elolvasását mindazoknak a hívő férfiaknak, akik Isten szerint való házasságban el akarnak jutni az érettsége és a család valóságos Fejei akarnak lenni és be akarják tölteni Istentől rendelt elhívásukat. Ajánlom továbbá minden hívő feleségnek, hogy ez lebegjen szellemi szemeik előtt, amikor férjükre néznek. Ebben kell támogatniuk őket, mert csak akkor találhatják meg ők is Istentől rendelt elhívásukat, hogy férjeik “segítőtársai” legyenek, ha már a férjeik elfoglalták Istentől rendelt helyüket.

A teljes írás PDF formátumban letölthető itt: Atyaság

Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezetépítés, Házasság, helyreállítás, Keresztyénség, Tanítások
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s