Úgy fussatok, hogy elnyerjétek!

Nagyon lényeges dologról ír itt W. Nee. Az üdvösség elnyerése nem az életünk célja, hanem a kezdet. Mindenkinek rá kell állni az Istentől elrendelt saját életpályájára (elhívására) és azt kell győztesen megfutni. Javaslok egy írást az elhívásról:
https://keskenyut.wordpress.com/2013/03/02/az-elhivas-abonyi-sandor/
Sándor

Hitünk célja

Nem tudjátok-e, hogy akik versenypályán futnak, mindnyájan futnak ugyan, de csak egy nyeri el a versenydíjat? Úgy fussatok, hogy elnyerjétek! (1Kor 9,24)

Az embert, nem sokkal azután, hogy üdvösségre jutott (megmenekült), Isten egy meghatározott pálya elejére helyezi. A hívő egész életét a versenyfutáshoz hasonlíthatjuk; a versenynek azonban nem az örök élet elnyerése a célja, éppen ellenkezőleg: egyedül az indulhat a versenyben, akinek örök élete van. A verseny vége pedig az, hogy egyes indulókat megkoronáznak, másokat viszont nem.

Mit értünk korona alatt? A korona a királyságot jelképezi; uralkodást, uralmat és dicsőséget jelent. A koronát megkapni egyet jelent a királyság elnyerésével – nem más ez tehát, mint az Úr Jézussal való uralkodás. A keresztény ember számára az örök élet elvégzett dolog, de a királyság elnyerése a hívő futásától függ.

Watchman Nee

View original post

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezetépítés | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s