A tágasabb kilátás… (The Larger Outlook by J.H. Jowett)

Tágítsuk ki gondolkozásunkat és merjünk az Úrtól kapott nagy látásokban járni. Sándor

Fókuszban az Ige / The Word in Focus

abraham-stars2

1Móz. 15:5-18.

„Azután kivezette az Úr, és azt mondta: Tekints föl az égre!” Isten fölcserélte a sátrat a szabad éggel! Ábrahám kedvetlenül üldögélt sátrában; Isten azonban kihozta őt a csillagok alá. És az isteni vezetésnek mindig ez az irányvonala. Az Úr kivezet minket a kicsinyes, bebörtönzött állapotunkból, és tágas térre állítja lábunkat. Azt akarja, hogy a kilátásunk magaslati legyen, és szemléletmódunk tágassá váljon. Mert „amint magasabbak az egek a földnél”, annyival magasabbak az Ő gondolatai a mi gondolatainknál, és útjai a mi útjainknál. Isten, úgy vélem, fel akarja cserélni számunkra a sátrat az éggel, hogy ily módon az Ő akaratának és szándékainak a hatalmas, tágas gondolataiban tudjunk mozogni.

S vajon mi a helyzet a szeretetünkkel? Vajon a sátor szűkössége vagy a szabad ég nagysága jellemzi? Bebarangol-e a szívünk hatalmas területeket, tömegek számára keresve áldásokat? Vagy pedig önző elzárkózottságban lakozunk, pusztán csak öncélú törekvések rabjaiként? Mi a helyzet az imáinkkal? Milyen nagyok? Vajon egy sátor…

View original post 296 további szó

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezetépítés, Tanítások | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s