Íme az Ember! (Behold the Man! – Selected Quotes)

Fókuszban az Ige / The Word in Focus

pilatus jesus

Íme az Ember! (J.R. Miller)

„És monda nékik Pilátus: Ímhol az ember!” (Ján. 19:5) 

Mi többet is tehetünk annál, mint hogy csak hidegen engedelmeskedjünk Pilátus e szavainak, hogy „Nézzétek ezt az embert!” Szeretetteljes tekintetünket rászegezhetjük Jézusra, nézve, amint éppen kivezetik a palotából, és a tömeg elé állítják. Fején töviskorona; véres sebekkel borított testén pedig bíborszínű köntös – a királyi méltóság gúny-jelképe. Mivel Jézust a zsidók királyaként emlegették, a durva katonák most megpróbáltak komédiát csinálni az egészből – mint ahogyan számukra mindez annak is tűnt.

„Íme az ember!” Tekintsünk hát most Őreá, aki elszenvedte a gyalázatot és megvetést; engedte, hogy a gúny tárgyává tegyék és látványosságként kiállítsák – és mindezt azért vállalta, hogy végül dicsőségben Isten elé tudjon állítani minket, és hogy tisztességben részesülhessünk az angyalok és az Atya-Isten előtt! Tekintsünk Őreá, aki a töviskoronát hordja – azért, hogy mi majd a dicsőség és élet koronáját viselhessük! Tekintsünk Őreá, akit kigúnyolva királyi köntösbe öltöztettek – azért, hogy…

View original post 1 018 további szó

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezetépítés | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s