Soha ne add fel – David Wikerson

Never give Up by David Wilkerson

Jézus pedig mikor látta, hogy a sokaság még inkább összetódul, megdorgálta a tisztátalan lelket, mondva neki: Te néma és siket lélek, én parancsolom néked, menj ki belőle, és többé belé ne menj!”   (Márk 59.25.)

Miután Jézus imádkozott a fiú leesett a földre, mint egy halott. A Szentírás azonban azt mondja: “Jézus pedig megfogva a kezét, fölemeli; és az fölkelt.” (27. vers).

El tudod képzeli a fiút ebben a jelenetben? Ahogyan a megtisztult, megszabadult fiú odafutott az atyjához és átölelte őt. És az atyja szíve együtt örült a fiúval. Isten teljesen meggyógyította őt.

Vajon milyen mozdulása volt az a Szent Szellemnek, amiért ezt a történetet vette bele Márk az evangéliumába? Ez hitem szerint azért volt, mert attól a pillanattól fogva minden szülő tudhatja; meg lehet bízni Istenben, mert megteszi a lehetetlent a gyerekeikkel. Az Úr azt mondta: “Mindent és mindenkit helyre tudok állítani. Minden lehetséges neked Általam, ha hiszel.”

Az egész világon ma keresztyén szülők sokasága gyötrődik, mert a gyermekeik gonosz erők hatalma alatt vannak. A saját gyülekezetünkben látom az anyák szenvedését, akik buszoznak az állam északi részén lévő börtönbe, hogy meglátogassák fiaikat. Ismerik a szenvedést ott ülni a vastag üvegfal egyik oldalán egy fiúra bámulva, aki egykor lágy szellemmel rendelkezett. Valahogy elkapta őt a drog és azután megkísérelt egy rablást, hogy a kialakult szokását fenntartsa. És most börtönben van egy megkeményedett állapotban. Az anyja éveken keresztül imádkozott érte, de már kezdi elveszíteni a reményét. Már nem gondol arra, hogy valaha is meg fogja látni a fia megváltozását.

Talán azt gondolod, hogy a megtéretlen férjed reménytelen, hogy sosem fog Jézushoz jönni. Vagy talán feladtad a reményt a feleségeddel kapcsolatban, aki otthagy téged és éjszaka elmegy bulizni.  De nincs olyan személy, aki olyan messzire ment volna el, hogy Isten ne tudná helyreállítani. Tudom, hogy sok keresztyén házastárs van, akik bizonyságot tudnak tenni ma a következőről:

“Évekig imádkoztam a házastársamért. Azután egy nap, amikor feladtam a reményt áttörés történt és Isten cselekedett; megmentette és megszabadította a szeretett házastársamat!”

Sosem szabad feladni senkinek — mert a mi Istenünk mindent meg tud tenni.

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: Gyógyulás-szabadulás, gyülekezetépítés, Házasság, helyreállítás, Keresztyénség, Tanítások
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s