Felkészülés a Bárány menyegzőjére

A fehér ruhán, ami a szentek igazságos cselekedete, mindenkinek magának kell munkálkodni, hogy elkészüljön a menyegző napjára. Sándor

Hitünk célja

G.H. Lang: Pictures and Parables, részlet

[Ha tanítványok akarunk lenni,] az első dolgunk, hogy megtagadjuk az ént (az egót), mint vezérlőelvet az életünkben. A bukott ember számára természetes, hogy minden dolgot vagy eseményt úgy fogad, ahogyan az az énjére hat. Az embernek, mint teremtménynek azonban csakis az kellene számítson, hogy Isten tetszésére éljen; úgy kellene tekintenünk Őt, mint Akit egyedül illet a szolgálat, és csak az Ő kedvét lenne szabad keresnünk. Az én rabszolgaságából az Isten szolgálatának szabadságára akkor jut el a lélek, amikor imádatának tárgyaként Jézust, az Isten Fiát emeli fel.

Hogy az énben létrejöhessen ez a radikális attitűdbeli változás, a tanítványnak fel kell vennie a keresztjét. A kereszt volt a halál eszköze; s Jézusnak valóságosan vinnie kellett azt a keresztet, amelyen később valóságosan meghalt. Aki Krisztust követi, annak az énhalálát kell elfogadnia: azt pedig nem szolgáljuk többé, aki meghalt. „Krisztussal együtt keresztre vagyok feszítve” (Gal 2,20)…

View original post 406 további szó

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezetépítés | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Guti Tünde szerint:

    Ámen!
    “Aki Krisztust követi, annak az én halálát kell elfogadnia: azt pedig nem szolgáljuk többé, aki meghalt.”

    Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s