Az Úr útján, a széllel szemben

Hitünk célja

„Látta, hogy a tanítványai küszködnek az evezéssel, mert a szél szembe fújt velük. Hajnalban, valamikor három és hat óra között, a tó vizén járva hozzájuk ment, de úgy tett, mintha el akarna haladni mellettük.” (Márk 6,48, EFO)

Jobb küszködni, mint sodródni. Sokkal jobb küszködni az evezéssel, mint hagyni, hogy a szél sodorjon, sokkal jobb a nehezebb utat választani, mint a könnyebbiken sodródni. A sodródás nem igényel befektetett energiát: hagyjuk csak abba az evezést, és a szél vissza fog vinni oda, ahonnan elindultunk. Csak egy kis megalkuvás, egy kis kompromisszum, kicsit engedünk ebben vagy abban, és a szél vissza fog vinni. A világot szeretni, az nem okoz nehézséget; a világ szerint élni, ahhoz nem kell erő. De megállni és hűségesnek lenni az Úrhoz, az a szembeszelet jelenti, amellyel hamar találkozunk, és küszködni fogunk az evezéssel.

Nagyon könnyű visszatérni a korábbiakhoz, előre haladni viszont kifejezetten megerőltető. Mégis most van az ideje hűségesnek…

View original post 12 további szó

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezetépítés | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Az Úr útján, a széllel szemben bejegyzéshez

  1. keryzsuzsanna szerint:

    Köszönöm az átemelést!
    Zsuzsa

    Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s