Felvenni a keresztet

Ámen. Sándor

Hitünk célja

„És aki nem veszi fel keresztjét, és nem követ engem, nem méltó hozzám” (Mt 10,38).

A ránk nehezedő teher nem kereszt. A teher olyasmi, amitől nem lehet megszabadulni; a kereszt viszont egyéni választás kérdése, és éppen ezért elkerülhető. Amit a történelem legelső keresztje jelentett, ugyanazt jelentik az ezt követő, számtalan kisebb keresztek is: ugyanúgy, ahogyan az eredeti kereszt az Úr döntése volt, napjaink keresztjeinek a mi döntésünknek kell lenniük. Vannak, akik úgy gondolják, hogy mindig, amikor valamilyen nehézség éri őket, vagy bajba kerülnek, keresztet hordoznak. Ez azonban nem így van, hiszen ilyen dolgok teljesen természetesen érhetnek utol bárkit, akkor is, ha nem hívő.

Mi tehát akkor a kereszt? Hasonlónak kell lennie ahhoz, amit az Úr Jézus Maga mondott: „Atyám, (…) legyen meg a Te akaratod” (Mt 26,42). Az Úr azt kéri Atyjától, hogy ne úgy válaszoljon, ahogyan a Fia szeretné, hanem ahogyan az Atya akarja. Ez a kereszt. Felvenni a…

View original post 10 további szó

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezetépítés | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. keryzsuzsanna szerint:

    Köszönöm az átemelést!
    Zsuzsa

    Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s