Itt vagyok – küldj el engem – Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt: Itt vagyok – küldj el engem

Ézsaiás könyve 6. fejezetében Ézsaiás egy trónt és egy oltárt lát.

Akkor az Úr megkérdezi őt: „Kit küldjek el és ki megy el nekünk?

Ézsaiás pedig ezt válaszolta: „Ímhol vagyok, küldj el engem!”   (Ézsaiás 6.8).

Szükséges, hogy folyamatosan lássuk a trónt és az oltárt. Először le kell porolnunk magunkról a szennyet egy Isten szentségéről való látással és azt követően fel kell emeltetnünk, mert az oltár vére tisztított meg bennünket. Csak ezt követően indulhatunk el és szolgálhatjuk az Urat. Nem indulhatunk el, ha Isten nem küldött bennünket. Ha anélkül indulunk el, hogy Isten küldött volna bennünket, akkor egy haszontalan munkát fogunk végezni.

Sok „keresztyén munkást” nem Isten küldött. Valamilyen szervezet vagy ember küldte ki őket a misszióba vagy esetleg az övéi közé rendelték ki szolgálatra. Könnyű bekapcsolódni valamilyen keresztyén tevékenységbe, mert a szükség nagyon nagy. Ha azonban olyan gyümölcsöket akarunk, ami megmarad az egész örökkévalóság számára, akkor Istennek Magának kell küldenie bennünket. Más istenfélő emberek megerősíthetik az Istentől kapott elhívásunkat – de ők nem hívhatnak el (küldhetnek) bennünket.

Isten személyesen hívta el Sault és Barnabást az Ő szolgálatára. Annak az elhívásnak a megerősítése később történt meg a többi próféta által (Ap.csel. 13.1-4). Amikor Isten hív el bennünket, akkor meg fogja mondani azt is, hogy mit prédikáljunk. Azt mondta Ézsaiásnak: “Menj. Mond meg ennek a népnek …….” (Ézsaiás 6.9).

Isten ma is ugyanaz, mint Ézsaiás idejében volt. Az Újszövetség idején a Szent Szellem a szívünkben lakik és ezért most nem halljuk Istent a fizikai fülünkkel, mint ahogyan Ézsaiás hallotta annak idején. Ma a szívünkben halljuk az Ő hangját. Az Ő hangja azonban ugyanúgy nem érthető félre. Soha nem hallottam az Úr hangját hallhatóan a fizikai füleimmel és soha nem láttam Őt vagy egy angyalt a fizikai szemeimmel. Az elmúlt évtizedek alatt azonban sokszor láttam és hallottam Őt tisztán a szívemben.

Jézus azt mondta a János 20.29-ben, hogy azok, akik hisznek benne anélkül, hogy a fizikai szemükkel látnák Őt valójában nagyobb áldásban fognak részesülni, mint akik látják Őt és úgy hisznek.

Az Úr egy nagyon nehéz megbízatást adott Ézsaiásnak. Azt mondta neki:

Menj, és mondd ezt e népnek: Hallván halljatok és ne értsetek, s látván lássatok és ne ismerjetek; Kövérítsd meg e nép szívét, és füleit dugd be, és szemeit kend be: ne lásson szemeivel, ne halljon füleivel, ne értsen szívével, hogy meg ne térjen, és meg ne gyógyuljon.”  (Ézsaiás 6.9-10).

Ezt a verset idézte Jézus, amikor megmagyarázta, hogy miért beszélt az emberekhez példázatokban (Máté 13.15).

Mit látunk tehát itt? Egy látást Istentől, egy látást Önmagáról, egy látást a kegyelemről, ami megbocsát, egy látást a felkent szolgálatról, és végül egy látást a gyümölcsről. (Ézsaiás 6.13). Egy szent mag fog előjönni Júda romlott nemzetségéből.

Egy maradék fog előállni az Úr számára a szolgálatunkon keresztül.

– § –

Christian Fellowship Church, Bangalore, India. Minden jog fenntartva.

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezet, gyülekezetépítés, helyreállítás, próféciák, Szentség, szolgálati ajándékok, Tanítások
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s