Megtisztítva az Ő Igéje által – David Wilkerson

Washed by His Word by David Wilkerson

Sok keresztyén ma a bűneit akarja eltakarni a vér által és nem akar megtisztulni! A szövetségi Sátor szertartásai egyértelmű magyarázatot adnak arra, hogyan kell a keresztyéneknek Istennel járni.

A Sátornak volt egy külső udvara, ahol az áldozati állatot ölték le. Ez biztosította a vért a bűnök befedezésére. A külső udvarban azonban volt egy rézmedence is a tisztálkodás elvégzésére. Egyetlen pap sem léphetett be a Szentek Szentjébe és találkozhatott Istennel színről színre anélkül, hogy megmosakodott volna.

Néhány keresztyén azt hiszi, hogy kikerülhetik a rézmedencét, mivel ők megfürödtek az Ige megtisztító fürdőjében. Azt hiszik, hogy bemehetnek a szent helyre a bűneikkel együtt, a szívükben mélyen beivódott bűnös magatartással. Csak egyenesen bemennek, és dicsekedve mondják “Isten igazságossága vagyok Krisztusban”.

A tökéletes szív sokkal több annál, mint nem törődni a bűnnel vagy elfedezni azt! Keresnünk kell az Ő jelenlétét, hogy közösségünk legyen vele! A közösség egy beszélgetés az Úrral, egy kellemes közösségben vele, keresve az Ő arcát. És ez az, amit megszerezhetsz a Szentek Szentjében! Ez ebben a sorrendben lehetséges: elfedezés, megtisztulás, elkötelezettség, közösség.

Sok hívő azonban nem akar többet csak azt, hogy el legyen fedezve – egy gyors belépőjegy a dicsőségbe! – szenvedés, kereszt és megtisztulás nélkül! Mindenfelé járkálva ezt kiabálják: „A vér alatt vagyok! Biztonságban vagyok!”

Ők azonban csak a vers felét idézik:

Jézus Krisztusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől.”  (1 János 1:7).

Olvasd el a megelőző résszel együtt:

Ha azt mondjuk, hogy közösségünk van vele, és sötétségben járunk; hazudunk és nem az igazságot cselekedjük. Ha pedig a világosságban járunk, amint ő maga a világosságban van: ….. Jézus Krisztusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől.”   (1 János 1:6-7).

Jézus azt mondta:

Ti már tiszták vagytok ama beszéd által, amelyet szóltam néktek.”   (János 15:3).

Hallunk olyan igehirdetést, amikor azt mondják:

“Nem kell önmagadat vizsgálgatnod. A vér minden bűnödet elfedezi!  A bűn utáni kutakodás csak bűnösséget és kárhoztatást eredményez.”

A Jelenések 2:23-ban azt mondja Jézus:

“Megtudják a gyülekezetek mind, hogy én vagyok a vesék és szívek vizsgálója; és mindeniteknek megfizetek a ti cselekedeteitek szerint.”  

Szeretteim, Ő ezt az Egyháznak címezte!

 

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Szentség, Tanítások
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s