A betegség értelme (Watchman Nee)

“Mindenért hálát adjatok” – még a betegségért is! Sándor

Hitünk célja

Az Úr megerősíti őt az ő betegágyán; bármilyen az ágya, megkönnyíted betegségében. (Zsolt 41,3)

Isten azért engedi meg, hogy beteg és gyenge legyen a testünk, hogy megtanuljuk, hogyan kell (1) éjszaka imádkozni, (2) élénken figyelni, mint a veréb a háztetőn; (3) hogy megtapasztaljuk, az Úr hogyan könnyíti ágyunkat; (4) hogy megtanuljuk, hogyan bánjunk a bűnökkel; (5) hogy megtanuljunk csendben várni, (6) megérinteni az Úr köpenyének a szélét; (7) hogy rájöjjünk, hogyan küldi az Igéjét, hogy meggyógyítson vele; (8) hogy meglássuk, Isten hogyan használja a betegséget arra, hogy hasznos edényekké tegyen; (9) hogy megértsük, hogy a szentség a gyógyulás, és (10), hogy megtapasztaljuk az Úr feltámadásának erejét a gyengeségeink, a betegség és a halál feletti győzelemben. Isten a betegségen keresztül megtanítja, hogyan higgyünk, bízzunk és engedelmeskedjünk, hogy Krisztusé lehessen az elsőség az életünkben.

View original post

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezetépítés | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) A betegség értelme (Watchman Nee) bejegyzéshez

 1. Attila szerint:

  Kedves Sándor!
  Azt gondolom ez a bejegyzést kár volt megosztani, hiszen az Úr Jézus azért jött, hogy a betegeknek gyógyulást, a foglyoknak szabadulást hírdessen… Watchman Nee – tudjuk, hogy sokat szenvedett az Úrért, de téves dolog az gondolni, hogy az Úr betegséggel nevelné a fiait! Ez nem keskeny út, hanem tévedés!
  Szeretettel:
  Attila

  Kedvelés

  • Sandor szerint:

   Kedves Attila! Tiszteletben tartom a véleményedet, de engedd meg, hogy ezzel az írással bátorítsuk mindazokat, akik őszinte, igazságban járó életük mellett is megéltek, vagy megélnek betegségeket, mint az igaz, feddhetetlen Jób is; és magam is esetenként. Igen, az Úr nem azt akarja, hogy betegek legyünk, és főleg nem akar megbetegíteni, de időnként felhasználja a betegséget is, ahogyan arról W. Nee is ír. Sok keresztyén még nem tapasztalt meg a szenvedést és nem is akar, pedig időnként az is a keresztyén élettel együtt járó próbák része, mint Jóbnál is. Nem igei a betegséget a széles úttal azonosítani. Sok egészséges hívőt látok a széles úton járni és estenként betegségektől szenvedő hívőket a keskeny úton. Tisztelettel és szeretettel Sándor

   Kedvelés

 2. Attila szerint:

  Kedves Sándor!
  Természetesen én is úgy gondolom, hogy minden a javukra van azoknak akik Istent szeretik, és az Úr minden helyzetben (nyomorúságban, nehézségben) jóra tud fordítani mindent azoknak akik Hozzá fordulnak segítségért.
  Anélkül, hogy part nélküli vitát szeretnék kezdeményezni, szeretném arra felhívni a figyelmedet, hogy az Ige amit idéztél nem pontos értelmezés.

  “Mindenért hálát adjatok” – még a betegségért is! Sándor – Írtad…

  I. Thess. 5 : 16.
  Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra.”
  Ef 5:20
  Hálákat adván mindenkor mindenekért a mi Urunk Jézus Krisztusnak nevében az Istennek és Atyának.
  Ezek az Igék beszélnek erről, de ha utánanézel az eredeti jelentésnek, mindkét esetben úgy fordítható, hogy – mindezekben, mindezek által, minden ilyen helyzetben. (is)
  Tehát a betegségért nem mondja az Ige, hogy adjunk hálát seholsem.
  Ugyanez vonatkozik azokra, akik nehéz nyomorúságos helyzetükben (kábítószer, alkohol, paráznaság, stb.) átélték, hogy az Úr megsegítette őket, ha hozzá fordultak, Benne bíztak.

  Azt gondolom az Ige alapján, hogy az Atya soha nem nevel betegség által, max, felhasználja a helyzetet, hogy segíthessen. Melyik atya az aki betegséggel nevelné a gyerekét? Én biztosan nem. Istennek, mint fazekasnak rengeteg más módja van erre. Erre gondoltam amikor a hozzászólást írtam. (Jób dolga teljesen más volt, egy szellemi kikérés)
  Az Igék eredeti jelentésének könnyen utána nézhetsz!
  Szeretettel:
  Attila

  Kedvelés

  • Sandor szerint:

   Kedves Attila!

   Nem szeretem a parttalan vitákat, hanem – mint az más blogbejegyzéseknél is látható – egy-két bejegyzés után – mint ebben az esetben is – részemről tisztelettel és szeretettel igyekszem lezárni. Szeretettel Sándor

   Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s