Hálásnak lenni a szellemi növekedés egyik jele – Zac Poonen

Being Thankful is one of Signs of Spiritual Growth – Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt: Hálásnak lenni a szellemi növekedés egyik jele

Olvastam egy fiatalemberről, aki megtért, de nem szánta oda magát teljes szívvel az Úrnak. Az egyik nap volt egy álma, amiben önmagát látta haldokolva belépni a mennybe. Látta az Élet könyvében lévő feljegyzésen keresztben ráírva a következő szót: „MEGBOCSÁTVA”. Örvendezett, hogy bűnbocsánatot kapott és a mennybe jutott. Látott azonban a mennyben néhány hívőt különlegesen dicsőséges kisugárzással is maguk körül. Ők voltak a mártírok, akik letették az életüket az Úrért a földön. Feladtak mindent az Úrért és az Ő gyülekezetéért. Feláldoztak pénzt, pozíciót, tiszteletet és mindent, amit a világ értékel. A fiatalember a többiek óriási dicsőségét látva irigykedett rájuk. Ekkor Jézus odajött hozzá álmában és azt mondta neki: azért látja teljesen másnak magát ezekhez a dicsőséges emberekhez képest, mert velük ellentétben csak magának élt a földön. Összetört a szíve, amikor ezt hallotta és elszomorodott, amikor arra gondolt, hogy az önző életmódjára emlékezve kell élnie az életét az örökkévalóságban. Perelt az Úrral, hogy adjon neki egy második esélyt. Az Úr azonban azt mondta neki, hogy nincs második esély a halál után. Ekkor felébredt – és hálás volt, hogy életben van és hogy minden, amit látott csupán álom volt. Ezt követően elhatározta, hogy az élete hátralévő részében teljesen az Úrért él és Istennek egy nagy embere lesz.

Ha értékelted a gyülekezetben éveken keresztül kapott szellemi táplálékot, akkor nagyra fogod értékelni a gyülekezetet. Ha figyelembe vesszük, hogy mennyire hálás vagy valakinek, aki meghív egyetlen étkezésre, akkor mennyivel hálásabb lehetnél azért a szellemi táplálékért, amit évről évre folyamatosan kaptál a gyülekezetben.

Vagy nézzük ezt a dolgot másképpen. Tételezzük fel, hogy valaki gondoskodott a gyerekeidről, megvédte őket a veszélytől, gondoskodott róluk, amikor betegek voltak, bátorította őket, amikor elcsüggedtek és segítette őket a tanulásaikban, hogy jó jegyet kapjanak. Tételezzük fel, hogy ez a személy mindezt nem csak egy-két napon keresztül cselekedte, hanem sok éven keresztül. Nem lennél hálás érte?

Hasonlóan hálás vagy a gyülekezetnek legalább a gyerekeid védelméért? Az egyik ok, amiért sok hívő nem növekszik szellemileg, mert nem voltak hálásak azért, amit kaptak a gyülekezetben. Azok maradtak ki a gyülekezetből, akik állandóan hálátlanok voltak mindenért, amit olyan sok éven keresztül ingyen kaptak a gyülekezetben.

A Lukács 17:15-ben tíz leprásról olvashatunk, akik meggyógyultak, de közülük csak egy ment vissza az Úrhoz, hogy hálát adjon neki és dicsőítse Őt. Amikor szükségben voltak, mind kegyelemért kiáltottak, de miután meggyógyultak, a tíz közül kilenc semmi hálát nem érzett a gyógyulása miatt. Egyetlen ember volt csak, aki hálát adott az Úrnak a gyógyulásáért.

Több ezren voltak, akik meggyógyultak Izraelben, akik sosem gondoltak arra, hogy hálát adjanak az Úrnak. Ez a szamaritánus azonban visszament, hogy hálát adjon. Valami ilyesmit mondhatott az Úrnak: “Uram, teljesen más lesz az életem a jövőben, miután meggyógyítottál. Bemehetek a városba. Visszamehetek a családomhoz. Örömöt hoztál az életembe. Nem akarok egyetlen áldást sem természetesnek venni. Mindezért tartozom neked és nagyon hálás vagyok minden áldásodért az életemben”.

Jézus méltányolta ennek az embernek a hálás szívét, amit kifejezett felé.

Ekkor Jézus valami többet adott neki. Azt mondta neki, hogy a hite megmentette Őt. A megtisztult a leprás valami többet kapott az Úrtól, mint egyszerűen csak gyógyulást. Meggyógyult, de amiért hálás volt, ezért üdvösséget is kapott. Bizonyos vagyok benne, hogy találkozni fogok ezzel a samaratitánussal a mennyben. Abban azonban nem vagyok bizonyos, hogy a másik kilenc leprás bármelyikével is fogok találkozni. Amikor visszamész, hogy hálát adj az Úrnak, valami többet kapsz, mint a többiek kaptak.

Az Úr az Ő gyülekezete között van, ami az Ő teste a földön. Mi most a hálánkat az Úr felé az által mutatjuk, ki hogy értékeljük az Ő testét. Ha nem méltányolod és értékeled a gyülekezetet, te veszítesz vele és nem a gyülekezet. Isten mérhetetlenül megáldja azokat, akik értékelték a gyülekezetet, és akik hálásak voltak azért, amit a gyülekezettől kaptak.

– § –

Christian Fellowship Church, Bangalore, India – Minden jog fenntartva!

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének (http://www.cfcindia.comegyértelmű feltüntetésével.

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Gyógyulás-szabadulás, gyülekezet, Tanítások
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s