A kegyelem egyesít bennünket – Zac Poonen

Grace Makes Us One – Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt: A kegyelem egyesít bennünket

Péter a második levelében emlékeztet bennünket, hogy a jó hír az, hogy Isten az Ő isteni ereje által megajándékozott „MINDEN dologgal, ami szükséges egy istenfélő élethez” itt ezen a földön. (2 Péter 1:3-4).  És ha megkaptuk a hitnek „valamilyen mértékét” (2 Péter 1:1), mint Péter, mi is megkaphatjuk ugyanazt a kegyelmet és az isteni természetnek ugyanazt a részét. Akkor a krisztusi jellem – „erkölcsi tökéletesség, ismeret, mértékletesség, állhatatosság, istenfélelem, testvéri jóakarat és a szeretet növekvő mértéke a miénk lesz” (2 Péter 1:5-11), gyümölcsözővé téve és megszabadítva minket minden vakságból és rövidlátástól (2 Péter 1:8-9). Mindenki, aki Jézusban marad SOK GYÜMÖLCSÖT fog teremni (János 15:5). És ha ezek a krisztusi jó tulajdonságok nem nyilvánulnak meg növekvő mértékben bennünk, az azt jelzi, hogy nem maradtunk meg Őbenne, azaz nem Isten megigazító kegyelme alatt élünk.

Akik megalázzák magukat, azok nem csak kegyelmet kapnak a győzelemhez, hanem kegyelmet kapnak ahhoz is, hogy egymással eggyé váljanak. Ahogyan egy férj és feleség kegyelmet kaphatnak együtt, mint „az élet kegyelméből örököstársak”, úgy a hívők is megkaphatják ugyanazt a kegyelmet, ami örököstársakká teszi őket más hívőkkel együtt Krisztus Testében.

Jézus az utolsó földi éjszakáján azért imádkozott, hogy EGYEK LEGYÜNK, MINT AHOGYAN Ő ÉS AZ ATYA EGYEK (János 17:22). És azért imádkozott, hogy ezt az egységet itt ezen a világon tapasztaljuk meg (János 17:21,23).  Ez nem a megértés, hanem a szellem egysége. A bűn miatt a megértésünk bekorlátozódott és a természetünk eltorzult, és ezért itt a földön nem lehetünk egymással „egy véleményen” minden dologban, de ennek semmi köze ahhoz, hogy a szellem egységében cselekedjünk. A szívünkben lehetünk egyek.

Az egység minden hiányosságának oka az, hogy a saját akaratunkat akarjuk cselekedni és nem a Fej akaratát. Ennek semmi köze a tanításbeli megértésünkhöz. Ez csak akkor fog működni, ha készek vagyunk megtagadni a saját akaratunkat és egyedül az Atya akaratát cselekedjük.

Jézus mindig annak engedelmeskedett, amit az Atyjától hallott. Az Ő eledele az Atyjának való engedelmesség volt. (János 4:34).  Jézus egy volt az Atyával. Erre az egységre vagyunk mi is elhívva Isten megigazító kegyelme által.

Jézus a gonoszt mindig jóval győzte le. A gonosznak nem volt ereje felette, mert mindig jót cselekedett. Ez nekünk is lehetséges, ha mi is engedelmeskedünk az igének, hogy „a gonoszt jóval győzzük le” (Róma 12:21). Amikor mások gyűlölnek és rágalmaznak bennünket, jó cselekedettel legyőzhetjük a gonoszságukat. Ez lehetséges, ha Isten megigazító kegyelmében részesültünk. Akkor meg tudjuk őrizni magunkat ebben a világban a gonosztól, amiért Jézus imádkozott (János17:16), és eggyé tudunk válni másokkal, akik ugyanazon az úton járnak.

A Jézus által épített gyülekezet egy, amely részesült Isten megigazító kegyelméből, hogy épüljenek fel egységben Krisztus Fősége alatt. Csak egy ilyen gyülekezet fog győzni a pokol kapui felett (Máté 16:18).

– § –

Christian Fellowship Church, Bangalore, India – Minden jog fenntartva!

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének (http://www.cfcindia.comegyértelmű feltüntetésével.

 

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: egység, gyülekezet, gyülekezetépítés, Házasság, helyreállítás, Keresztyénség, Magyar tanítások, Szeretet
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s