Veszélyes a többséget követni – Zac Poonen

It is dangerous to follow the Majority – Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt: Veszélyes a többséget követni

A 4 Mózes 13. fejezetében arról olvashatunk, hogy az izraeliták az Isten által megígért föld, Kánaán határához – Kadesh Barneahoz – érkeztek. Két év telt el, amióta elhagyták Egyiptomot (5 Mózes 2.14), és Isten azt mondta nekik, hogy menjenek be a megígért földre. Az izraeliták kiküldtek tizenkét kémet, hogy kikémleljék a földet. A kémek visszajöttek és mind a tizenkét kém azt mondta, hogy a föld valóban csodálatos. Közülük tíz azonban azt mondta, hogy “óriások vannak ott és nem győzhetik le őket.” Ketten pedig – Káleb és Józsué – azt mondták, hogy “az Úr segíteni fog nekünk, hogy legyőzzük az óriásokat.” A 600 000 izraelita a többségre hallgatott.

Mit tanulhatunk meg ebből? Mindenek előtt azt, hogy veszélyes a többséget követni, mert a többség mindig téved. “Az életre vezető út keskeny és nagyon kevesen találják meg azt” – mondta Jézus. A többség mindig a széles úton halad a pusztulás felé. Ha a többséget követed a széles úton bizonyos lehetsz benne, hogy velük együtt haladsz a pusztulás felé. Azt se gondold, hogy egy nagy gyülekezet szellemi gyülekezet. Jézus gyülekezetének csak 11 tagja volt.

Amikor tíz vezető mondd egy dolgot és kettő pontosan az ellenkezőjét, az ő oldalukra fogsz állni? Isten itt a kettő – Józsué és Káleb oldalán állt. A hitetlenség és a Sátán a tíz oldalán állt. Az izraeliták ostoba módon a többséget követték és ezért kellett a következő 38 évben vándorolniuk a pusztában. Képtelenek voltak különbséget tenni, hogy Isten kinek az oldalán áll! Isten és egy személy az mindig kisebbség, és én mindig azon az oldalon akartam állni. A 2 Mózes 32. fejezetében azt látjuk, hogy amikor minden izraelita az aranyborjút imádta, Isten oldalán csak egy ember állt, Mózes. A tizenkét törzs közül egyedül a Lévi törzse látta azt akkor követendőnek. És most, amikor Isten Józsuéval és Kálebbel volt, még a Lévi törzse sem ismerte fel, hogy kiket kövessen!

Mindez feladatot ad nekünk ma. A keresztyénséget általánosságban a teljes megalkuvás és a világiasság jellemzi. Isten felemel néhány embert itt-ott, akik megalkuvás nélkül kiállnak Isten igéjének igazság mellett. Ha rendelkezel megkülönböztető képességgel, akkor fel fogod ismerni, hogy Isten azzal a néhány emberrel van és te az ő oldalukon fogsz állni a többséggel szemben. Be fogsz menni velük az ígéret földjére.

Hogyan tudod beazonosítani azt az embert, aki Isten oldalán áll? A hit nyelvén beszél. Józsué és Káleb a hit nyelvén beszélt: “legyőzhetjük őket.”  Győzni tudunk a harag, a szexuális vágy, a féltékenység, a zúgolódás stb. felett. Képesek vagyunk győzni a Sátán felett. Isten össze fogja zúzni őt a lábunk alatt. Ez egy olyan ember beszéde, aki Isten oldalán áll. Akivel nincs Isten, az azt mondja: “nem kell a Bibliát szó szerint venni. Végül is csak emberek vagyunk. Kisebbségben fogunk maradni az életünk végéig. Meg kell értened az ember lélektanát (pszichológia).” Azt mondom neked, nekem kisebb gondom is nagyobb minden emberi pszichológiánál. Én Isten igéjében hiszek.

Sok keresztyén pontosan úgy téved rossz útra, ahogyan azok az izraeliták: emberi okoskodás miatt. Isten elrejtette ezeket a dolgokat az okosok és az értelmesek elől és kijelentette a csecsemőknek. Ha az emberi gondolkozásodat, az okosságodat és az intelligenciádat használod a Biblia tanulmányozásához, garantálhatom nektek, hogy rossz útra tévedsz. Szükséged van a Szent Szellem kijelentésére. Jézus azért választotta ki a halászokat tanítványainak és nem professzorokat, mint Gamáliel és az ő tanítványait.  Később kiválasztotta Gamáliel egyik tanítványát, Pált, de az Úr kivitte őt a pusztába három évre, hogy minden büszkeségétől megszabaduljon, hogy kijelentést kaphasson.

– § –

Christian Fellowship Church, Bangalore, India – Minden jog fenntartva!

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének (http://www.cfcindia.comegyértelmű feltüntetésével.

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezet, helyreállítás, Keresztyénség, Magyar tanítások, Szentség
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s