Jó akarat mindenki felé – Zac Poonen

Intend Well Towars All – Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt: Jó akarat mindenki felé

Júdás apostol azokról beszél, akik „Káin útján” járnak (Júdás 11). Kik is ők valójában? Ők azok, akik nem jó akarattal vannak a testvéreik felé. Isten azt mondta Káinnak, hogy az volt az alapvető probléma vele, hogy “nem jó szándékkal” volt a testvére, Ábel felé. (1 Mózes 4.7). Mindannyiunk számára hasznos ebben a dologban egy szellemi megvizsgálás.

Őszintén el tudod mondani, hogy a lehető legjobbat kívánod minden testvérednek a helyi gyülekezetedben és a családjaiknak? El tudod mondani azt is, hogy lehető legjobbat kívánod a más felekezetekben lévő – általad ismert – hívőknek? Bővítsük tovább a kört és kérdezd meg magadtól: a legjobbat kívánod minden embernek, akiket ismersz, beleértve a rokonaidat, ellenségeidet és azokat is, akik valamivel megbántottak?

Ha háborgás van a szívedben (öröm helyett), amikor valami jó történik egy másik személlyel vagy a gyerekeivel, vagy örömet érzel a szívedben (szomorúság helyett), amikor valami gonosz dolog történik vele, vagy a gyermekeivel, mit mutat ez a hozzáállás? Pontosan azt, hogy még Ádám élete él benned.

Ha becsületes vagy önmagaddal szemben, hamar fel fogod fedezni, hogy Káin útján jársz-e vagy sem. Amikor felfedezed az ádámi életet magadban, akkor gyorsan kell cselekedni és halálra adni azt, ha azt akarod, hogy Isten tüze és felhatalmazása folyamatosan rajtad maradjon.

Ez az, amikor a gabonamag a földbe esik és TELJESEN elhal, hogy sok gyümölcsöt teremjen. Aki teljesen meghalt önmaga számára, az soha sem sértődik meg, függetlenül attól, hogy mások mit tesznek, vagy nem tesznek vele. Ő mindig jó szívvel van mindenki felé. Soha nem fog megharagudni semmi vele kapcsolatos dologért és soha sem fog vitába szállni senkivel. Soha sem ejt egyetlen könnycseppet sem önmagát sajnálva – mivel a halott ember nem sír a sírjában!!

Káin haragos és csüggedt volt, mert nem jót kívánt a testvérének (1 Mózes 4:6). Nem tehetünk róla, de a szívünkben lévő hozzáállás gyakran visszatükröződik az arcunkon. Ha jó szándékkal vagy mindenki felé, az arcod mindig az Úr örömét fogja sugározni.

Sok hívó Káin útján jár. A kényszeredett mosoly és a szájukat elhagyó „dicsőség az Úrnak”, rossz hozzáállásról tanúskodik a hívőtársaik felé.

Amikor az emberek szembe fordulnak, és gonosz dolgot cselekednek veled, Isten felhasználja őket, hogy megvizsgálja a szíved igazi indítékait. Ha nem vagy képes szeretni őket, a szíved megvizsgálása azt fogja mutatni, hogy nem vagy részese az isteni természetnek. Isten természete ugyanis olyan, hogy szereti még az ellenségét is. Jézus jó szándékkal volt még Iskariótes Júdás felé is.

Isten a lehető legjobbat akarja minden embernek. Az evangélium üzenete az, hogy mi is részesülhessünk ebből a természetből.

– § –

Christian Fellowship Church, Bangalore, India – Minden jog fenntartva!

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének (http://www.cfcindia.comegyértelmű feltüntetésével.

Fordította: Abonyi Sándor

 

 

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezet, Keresztyénség, Tanítások
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s