Legyél Jézus Krisztus nagykövete – Zac Poonen

Be An Ambassador of Jesus Christ – Zac Poonen

PDF formában letölthető itt: Legyél Jézus Krisztus nagykövete

Pál apostol Jézus Krisztus egyik nagykövete volt (2 Kor. 5:20). Jézus Krisztus nagykövetének 12 ismertető jegye van. Gondolkozz el rajta, hogy a Pál életében fellelhető ismertető jegyek felfedezhetők-e az életedben?

1.Isten hívta el (2 Kor.1:1). “Jézus Krisztus apostola Isten akaratából.” Nem magát hívta el. Isten hívta el őt. Ez nagyon fontos. Ne kezdj el egy szolgálatot, ha Isten nem hívott el.

 1. Teljesen őszinte, nyílt, egyenes és hűséges volt (2 Kor. 1.12. vers). A legfontosabb, amit Isten elvár tőlünk a becsületesség és az őszinteség.

„Lehet sok gyengeséged, de ha nem vagy becsületes és őszinte, akkor nem lehetsz Isten szolgája.”

 1. A Szent Szellem által felkent volt (2 Kor. 1.21. vers). Bármilyen más minősítésed lehet, ha azonban nem vagy a Szent Szellem által felkenve, ne próbálkozz Isten szolgálatával. Felejtsd el, menj és cselekedj valami mást.
 1. Szerette azokat, akik felé szolgált (2 Kor. 2:4). “Hogy megismerjétek azt a szeretetet, amellyel kiváltképpen irántatok viseltetem.”
 1. Teljesen Istentől függött (2 Kor. 3:5). “Alkalmatos voltunk az Istentől van.” Nem függött semmi emberi dologtól. Felhasználhatott dolgokat, amiket emberek adtak neki, de egyáltalán nem függött emberektől, hanem teljes egészében Istentől függött.
 1. Sohasem adta fel (2 Kor. 4:1). “Szolgálatban vagyunk, amint a kegyelmet nyertük, nem csüggedünk el.” Lehet, hogy már sokszor megpróbáltad feladni a szolgálatodat, de Pál sosem adta fel.
 1. Példakép volt mások számára (2 Kor. 6:4). Ajánljuk magunkat mindenben, mint Isten szolgái.” Példakép volt mások számára az élete és a magaviselete, ahogyan a különböző helyzetekben viselkedett.
 1. Sohasem használt ki senkit (2 Kor.7:2). Sohasem tett senkit a szolgájává, hogy menjen és tegyen meg neki bármit. Sosem használta ki mások jóságos vendégszeretetét.
 1. Nagy bölcsességgel kezelte a pénzt (2 Kor.8:20, 21; 11:19). Nem terhelt meg másokat anyagilag. Nagyon körültekintő volt a pénzügyeket illetően. Nem fogadott el pénzt emberektől, ahol azt érezte, hogy nem fogadják el a szolgálatát.
 1. Megmaradt az Isten általi felkenetés határain belül (2 Kor.10:13).
 1. Hajlandó volt elszenvedni (2 Kor.11:23-33) az összes külső szenvedést. Hajlandó volt elviselni a szálkát is a testében (2 Kor.12:9,10) Isten megengedte azt neki és ő elfogadta.
 1. Sok időt szánt rá, hogy elvezesse a hívőket a tökéletességre (2 Kor. 13:9). “Mert örvendünk, ha mi erőtlenek vagyunk, ti meg erősek vagytok; ezt pedig kérjük is, a ti tökéletesedésetekért.”

Ez volt Pál apostol. Járj a nyomdokában és szolgáld úgy az Urat, mint ő.

– § –

Christian Fellowship Church, Bangalore, India – Minden jog fenntartva!

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének (http://www.cfcindia.comegyértelmű feltüntetésével.

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezet, Keresztyénség, Tanítások
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s