A magányos hívő értéke – David Wilkerson

The value of a single believer – David Wilkerson

PDF formátumban letölthető itt: A magányos hívő értéke

Egyik szombat este lementem a Times Square-re, ahol nyüzsögtek a turisták és más hétvégi vásárlók. Úgy becsültem, hogy csúcsforgalom idején közel negyed millió ember fordul meg itt. Ott álltam imádkozva és közben figyeltem az embertömeget.

A Szent Szellem halkan szólt hozzám: “David, figyeld meg ezt a tömeget. Ennek a többszöröse volt az én népem, akik közül nagyon sokan meghaltak a pusztában. Közülük csak két ember ment be a nyugodalmamba: Józsué és Káleb. A többiek mind meghaltak idő előtt kétségbeesésükben vagy hitetlenségük miatt.”

A gondolat nagyon nyomasztó volt számomra. Ahogyan figyeltem a tömeget, elképzeltem, hogy az evangélium üzenete mindegyikükhöz eljutott már valamikor; a TV-n, a rádión, az irodalmi alkotásokon keresztül, sőt ingyen Bibliák elhelyezésével a szállodai szobákban. Ha meg szeretnék ismerni Jézust, akkor azt lehetne mondani nekik, hogy aki annak idején olyan sok csodát tett Izrael népével, Ő ugyanaz ma is mindenki számára, aki szereti Őt. Ők azonban nem akarják megismerni Őt. Ha látnak egy evangéliumi traktátust osztogató embert, csak legyintenek és gyorsan továbbmennek. Az ő bálványisteneik a szórakozás, a pénz és anyagi javak birtoklása.

Ekkor rájöttem, hogy Isten szemében milyen nagy értéket jelent egyetlen hívő. Közben hallottam, hogy Jézus ma is azt kérdezi, hogy “amikor eljön, talál-e hitet a földön?” (lásd Lukács 18:8). Látom, hogy Jézus a szíveket nézi és bejár minden helyet, de kevés embert talál, akik valóban szeretik Őt. Látom Őt, ahogyan egy egyetemi kollégiumban keresgél és megkérdezi: “ki fog itt hinni bennem?” Látom Őt, ahogyan bejárja Washington D.C-t, hogy vajon kik fogadnák el Őt, de csak kevés embert talál. Látom, hogy egész nemzeteket keres, de annak csak egy maradéka találja meg Őt.

Végül a gyülekezetében kutat valódi – hittel rendelkező – szolgálók után. Attól azonban, amit lát, összetörik a szíve és mélyen elszomorítja Őt. Hallom, ahogyan Izrael felett sírt: „Ó Jeruzsálem, Jeruzsálem . . . hányszor akartam egybegyűjteni a te fiaidat, miképpen a tyúk egybegyűjti kis csirkéit szárnya alá; és te nem akartad” (Máté 23:37).

Az Úr szolgálójaként a Pásztorom terhét hordozom és érzem az Ő szomorúságát. Hallom, hogy most ezt mondja: “még az én házamban is olyan kevesen vannak, akiknek van hite. A gyermekeim közül sokan – beleértve a pásztoraimat is – elerőtlenednek a próbák alatt. Nem merik rám bízni a családjukat, a munkájukat a jövőjüket. Sokan inkább a saját útjukat járják.”

És veled mi a helyzet? Az Úr mindenkihez odamegy és megkérdezi: “hiszel bennem? Bízol bennem? Amikor eljövök, fogok hitet találni benned?” Te hogyan válaszolsz ezekre?

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezet, helyreállítás, Keresztyénség, Magyar tanítások, vezetés
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s