Tanuljuk meg Isten szemével látni a dolgokat – Zac Poonen

Learn to Look at Things from God’s Point of View – Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt: Tanuljuk meg Isten szemével látni a dolgokat

Ha van rá lehetőséged nagyon érdekes tanulmányozni a Bibliában Pál apostol imáit elejétől a végéig. Pálnak sok imája van a Római levéltől a 2 Timóteus levélig és ezekben az imákban mindig szellemi dolgokról van szó. Sohasem imádkozott az emberek meggazdagodásáért, hogy szép házakban éljenek vagy előléptessék őket a munkahelyükön. Sohasem imádkozott anyagi dolgokért. Pálnak a szívét úgy megragadta az Úr, hogy mindig csak örök értékű szellemi dolgokért imádkozott, mert a földön minden rövid ideig tartó dolog volt számára. Ez hasonló ahhoz, ha elutaznál Delhibe, hogy ott élj a következő 50 évben. Aki imádkozik érted, nem kellene sok időt eltöltenie azzal, hogy a Delhibe menő vonat útjáért imádkozzon: kényelmes utazásod legyen, jó ételeket egyél, szép ruhát viselj a vonaton, és hogy békességesen aludj. Inkább azért kellene imádkoznia, hogy boldogan élj Delhiben hosszú ideig. Ebből láthatod, hogy a földi életed csak egy rövid utazás az örökkévalóságba. Pál azért imádkozott, hogy az emberek földi élete egy ilyen utazás legyen, hogy amikor megérkeznek az örökké valóságba, ne kelljen sajnálkozniuk.

A Kolossé 1.9-ben Pál azért imádkozott, hogy legyenek teljesek az Ő akaratának megismerésével minden szellemi bölcsességben és értelemben. Ennek a versnek az egyik fordítása így hangzik: “azért imádkozom, hogy Isten szemével lássátok a dolgokat.” Isten akarata ismeretének megértésével rendelkezni minden szellemi értelemmel és bölcsességgel azt jelenti, hogy mindent Isten szemszögéből nézünk. Amikor az emberi testre gondolsz, nem figyelsz mindarra, amit a világi filozófusok mondanak, hanem Isten szemszögéből nézed azokat. Jézus emberi testben jött el, és nem becsülte le azt. Az életben nézz mindent Isten szemszögéből. Jó, ha így imádkozunk magunkért: “Uram, segíts nekem minden életemben történő dolgot Isten szemszögéből látni.” Hogyan lássam egy váratlan esemény bekövetkezését az életemben? Lehet az a bizonyos esemény egy betegség, egy tövis a testemben, egy személy, aki rosszul bánik velem. Lásd azt Isten szemszögéből. Meglepődött Isten azon, amikor az megtörtént veled? Nem, Isten nem lepődött meg. Én lepődtem meg, mert időben és térben korlátozott emberi lény vagyok. Isten nem lepődött meg, ezért ha lemondok arról, hogy a saját szempontom helyett Isten szemszögéből lássam a dolgokat, akkor döbbenten fogom tapasztalni, hogy sok dolog földi szemmel nézve teljesen másként néz ki. Nagyon jó ima ezért imádkozni.

Ha képes vagy úgy építeni egy gyülekezetet, hogy az emberek megtanulják Isten szemével látni a dolgokat, akkor annak eredménye egy szellemi gyülekezet lesz. Nem lesz egy gyülekezet szellemi a sok evangélizációtól és karitatív tevékenységtől. Meg kell tanulnunk Isten szemszögéből látni a dolgokat, mert csak akkor lehetünk alkalmasak az Úr számára (Kol.1.10) Nem járhatunk az Úr útján és Isten akaratában mindaddig, míg Isten szemével nem látjuk a dolgokat.

– § –

Christian Fellowship Church, Bangalore, India – Minden jog fenntartva!

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének (http://www.cfcindia.comegyértelmű feltüntetésével.

Fordította: Abonyi Sándor

 

 

 

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezet, Keresztyénség, Tanítások
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s