A fehér lovas – Ron McKenzie

“Komoly vita van a fehér lóval kapcsolatosan. Néhány Biblia magyarázó úgy értelmezi, mint egy képet Jézus Krisztusról és az evangélium győzelméről. A Jelenések 19:11-ben Jézus úgy van ábrázolva, mint aki fehér lovon lovagol, ezért van valamiféle alapja ennek a látásnak. A probléma ezzel a fehér lovassal azonban az, hogy egy felfegyverzett íjászról van szó és nincs egyetlen más hely sem a próféták könyveiben, ahol a Messiást úgy ábrázolnák, mint egy felfegyverzett íjászt. Az íjászok rendszerint Isten ellenségei (Zsoltár 46:9). A lovas a fehér lovon valószínűleg egy hamis Messiást vagy egy hamis vallást ábrázol. Úgy tűnik, mintha Jézus lenne és összetéveszthető vele, mert fehér lovon lovagol. Tény azonban, hogy íja van, ami azt mutatja, hogy valójában Isten ellensége. János tehát egy képet adott egy hamis Messiásról vagy egy hamis vallásról, ami erőteljes előrehaladást ér el, ami megy előre „hódítva, hogy hódítson”.

A teljes írás itt olvasható el, a címe: A négy lovas

Jó épülést kívánok. Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: Tanítások, utolsó idők
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s