Az életünk tisztaságának fontossága – Zac Poonen

Importance of Purity in our life – Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt: Az életünk tisztaságának fontossága

Az 1 Thessz. 4.1-8-ban Pál a szexuális élet tisztaságról beszél. Az 1 Thessz. 4.4-et kétféleképpen lehetne lefordítani. Az „edény” (görög skeuos) szót ugyanis a testünkre és az életünkre is lehet értelmezni.

Ezért ez az ige következőképpen is értelmezhető: “mindegyikőtöknek képesnek kell lenni szentségben és tisztaságban megőrizni a saját testét.” Meg kell tudni óvni a testünket szentül és tisztán, mert Isten akarata az, hogy szentek legyünk (1 Thessz. 4.3). Sok terület van, ahol nem ismerjük Isten akaratát, ezen a területen azonban pontosan tudjuk. Szentnek lenni azt jelenti, hogy elválasztjuk magunkat minden bűnös, világi és keresztyénhez nem illő dologtól. Meg kell tudnunk óvni a testünket minden ilyen gonoszságtól.

Az 1 Thessz. 4.4 ugyanakkor a következőt is jelentheti: “mindegyikőtöknek tudni kell hogyan szerezzen feleséget szentségben és tisztaságban.” Ez azt jelenti, hogy az a mód, ahogyan feleséget szerzel magadnak, annak szentnek és tisztességesnek kell lennie. Sok szentségtelen mód van arra, ahogyan az emberek megpróbálnak feleséget szerezni maguknak. Az egyik ilyen szentségtelen mód a hozományra vadászás. Szent módon keresel magadnak feleséget, vagy világi szempontokat veszel figyelembe, amikor feleséget keresel magadnak? Ha „testi kívánsággal” nézel egy nőre és úgy keresel magadnak feleséget, akkor a pogányokhoz hasonlóan cselekszel. Ha azonban az Urat akarod szolgálni, akkor úgy kell nézned egy nőre, hogy az olyan-e, aki hozzád hasonlóan istenfélő.

Az 1 Thessz. 4.6-ban Pál továbbmegy és azt mondja: “senki ne csalja meg az ő atyjafiát e tekintetben.” Ez azt jelenti, hogy “ne légy túlságosan barátságos másnak a feleségével, mert Isten bosszút áll azokon, akik ezt teszik. Nagyon körültekintőeknek kell lennünk a másik nemmel való kapcsolatunkban, mert egy olyan társadalomban élünk, ami nagyon hasonlít arra, mint amiben a thesszalonikabeliek éltek, ahol a szexuális erkölcstelenséget nem tekintették bűnnek. Sajnos manapság sok erkölcstelenség van a gyülekezetekben lévő fiatalok, sőt még keresztyén munkások körében is. Fontos, hogy keresztyének mások legyenek, mint a világ és jó bizonyságok legyenek ezen a területen. Tudnod kell, hogy ilyen értelemben hogyan kell megőrizned a tested tisztaságát, mert különben cserbenhagyod az Urat. Sámson és Dávid a tragikus példák erre, akik ismerték Istent és cserbenhagyták Őt. Sokan hasonlítanak hozzájuk manapság.

– § –

Christian Fellowship Church, Bangalore, India – Minden jog fenntartva!

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének (http://www.cfcindia.com) egyértelmű feltüntetésével.

Fordította: Abonyi Sándor

https://keskenyut.wordpress.com/

 

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezet, Házasság, Keresztyénség, Szentség, Tanítások
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s