Igazi igehirdetők kerestetnek! – A.W. Tozer


Wanted! – Real preachers – A.W. Tozer 

PDF formátumban letölthető itt: Igazi igehirdetők kerestetnek

Az igazság az, hogy sok gyülekezeti tevékenység ma lesüllyedt a pszichológia és a természetes képességek szintjére. Szomorú igazság, hogy egy mostoha anya valójában azért imádkozik, hogy a csinos mostoha fiacskája igehirdetésre kapjon elhívást, mert “egy olyan csodálatos hitszónok jelenség lehetne.”

Olyan időben élünk, amikor a varázslás sok bűnt elfedez. A varázslás nagyon nagy helyet kap a vallásos kifejezésmódban. Meg vagyok győződve, hogy az Úr arra vár, hogy elég kitartóak és kritikusak legyünk felismerve mindazt, amivel a nem gondolkozó gyülekezeteknek a kedvében járnak ma: vonzó külső, színpadi megjelenés a pulpitusnál, behízelgő hang ….

Sajnálom azokat a gyülekezeteket, akik azért hívnak meg egy pásztort, mert „nagyon szórakoztató személyiség!” Megfigyeltem jó néhány ilyen szórakoztató embert az évek során. Minden gyerek tudja, hogy az Amerikai Függetlenségi Nyilatkozat kiadásának évfordulóján, csillagszórókkal izgalomba lehet hozni a környéket – de csak egy percig! Azután egy forró drót marad a kezedben, ami gyorsan kihűl.

Prófétikus igehirdetés

A keresztyénségnek szüksége van egy megújulásra. A mostani állapothoz képest azonban egy gyökeres változásra van szükség. Ha az Egyház a következő ötven évben helyre akar állni abból a romlottságból, amit az előző ötven évben elszenvedett, akkor ahhoz új típusú igehirdetőkre van szükség. Az ilyen igehirdetők nem zsinagóga vezető típusú, de nem is papi típusú emberek lesznek, akik a kötelességük végeztével megkapják a fizetésüket és nem tesznek fel kérdéseket. Nem is mosolyogva beszélő pásztor típus emberek, akik nagyon jól tudják, hogyan tegyék a keresztyén hitet mindenki számára elfogadhatóvá. Ezek mindegyike „megméretett és kevésnek találtatott”.

Másfajta gyülekezeti vezetőknek kell felemelkedni közöttünk: egy öreg próféta típusúnak, aki látásokat kap Istentől, és hallja a trónról jövő hangot. Amikor megjelennek (imádkozom Istenhez, hogy ne csak egy, hanem sok legyen), nyíltan ellene fognak állni az egész bájosan mosolygó kultúránknak, amit ma olyan nagyra értékelünk.

Ezek az emberek ellent fognak mondani dolgoknak. Mennydörgő hangon fognak beszélni, tiltakozni fognak Isten nevében, ami gyűlöletet és ellenszegülést fog kiváltani a keresztyénség nagy tömegében. Az ilyen emberek valószínűleg szigorú, nyers hangon beszélő, becsületesen őszinte és a világgal kicsit haragban lévő emberek lesznek. Szeretni fogják Krisztust és az embereket. Készek lesznek meghalni Isten dicsőségéért és mások megmentésért. Nem fognak félni senki halandó lélektől.

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: gyülekezet, helyreállítás, Keresztyénség, próféciák, szolgálati ajándékok, Tanítások, vezetés
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) Igazi igehirdetők kerestetnek! – A.W. Tozer bejegyzéshez

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .