Néhány csodálatos igazság (2016 újévre) – Zac Poonen

 Some Wondwerful Thruths For The New Year – Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt: Néhány csodálatos igazság

Az újév kezdetén bátorító Isten igéjéből néhány csodálatos igazságra gondolni:

Isten kegyelme minden reggel megújul (Jer. Sir. 3.22-23)

Ez azt jelenti, hogy Isten ebben az újévben minden reggel úgy fog rád nézni, mintha egész életedben nem vétkeztél volna, amennyiben megbántál minden korábbi bűnödet és bevallottad azt neki. Nem fog azokra a bűnökre emlékezni, amiket bevallottál neki (Zsidó 8:12). Ez azért van, mert minden reggel egy megújult kegyelemmel nézhet rád. A te részed az, hogy bocsáss meg másoknak teljesen, ahogyan Isten is megbocsát neked. Neked is új kegyelemmel kell az emberekre nézned minden nap, elfelejtve a múltbeli bűneiket.

Isten folyamatosan nyit utat neked (Péld. 4.12 – körülírva)

Nem kell megismerned a két előtted lévő lépést. Ebben az évben csak tedd meg azt az egy lépést, amit látsz … azután meg fogod látni a következőt. Így fog Isten vezetni téged. Lehet, hogy úgy tűnik, az előtted lévő ajtók zárva vannak, de amikor közelebb jutsz azokhoz, akkor automatikusan meg fognak nyílni. Nem fognak azonban megnyílni addig, míg nem mész közel azokhoz. Isten így vezet téged. Ezért ne habozz, és ne félj, ha azt látod, hogy egy előtted lévő ajtó zárva van. Tedd meg az első lépést és Isten megmutatja neked, hogy kinyitja azt: adtam elődbe egy nyitott ajtót” – mondja az Úr, „amelyet senki be nem zárhat(Jel. 3.8.)

Isten az ösvényedet egyre világosabbá teszi (Péld. 4.18)

Az újjászületés a hajnalhoz hasonlítható és Krisztus visszajövetele pedig a déli naphoz. Isten tökéletes akarata az számodra, hogy egyre jobban hasonlíts Krisztusra az életed minden napján, az újjászületésedtől kezdve Krisztus visszatéréséig. Ez az igazság ösvénye – és ezen az ösvényen járva egyre több kijelentést fogsz kapni Isten igéjéből, egyre nagyobb világosságot a megalkuvó önző életedről; egyre több bölcsességet azokra a gyakorlati helyzetekre, amivel szembetalálod magad. Ha ezen az ösvényen jársz, sohasem fogsz visszaesni, ahogyan a nap sem megy visszafelé az égbolton.

Az Isten meg fogja áldani a buzgó várakozásodat, hogy meghalld a hangját (Péld. 8.34)

Az első szavak, amiket Jézus mondott ezek voltak: „nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, ami Isten szájából származik”. Ahhoz, hogy meghalljuk az Ő hangját, a szellemünkben folyamatosan és türelmetlenül várni kell Istenre minden nap. 

Isten teljes örömöt ad azoknak, akik a jelenlétében élnek (Zsoltár 16.11)

Ez volt az az öröm, amit Jézus is keresett, és ami készségessé tette Őt arra, hogy elszenvedje a kereszthalált (Zsidó 12.2). Az Atyával való közösség volt Jézus számára a legnagyobb nyereség. Ahhoz, hogy Jézust kövessük, értékelnünk kell az Atyával való közösséget, ahogyan azt Jézus is tette. Az igazi keresztyénség semmivel sem kevesebb, mint egy folyamatos közösség megélése egy szerető, mennyei Atyával.

Isten már a születésünk előtt eltervezte az életünk minden napját:

Látták szemeid az én alaktalan testemet, és könyvedben ezek mind be voltak írva: a napok is, amelyeken formáltatni fognak; holott egy sem volt még meg közülük. És nékem milyen kedvesek a te gondolataid, oh Isten! Mily nagy azoknak summája! Számlálgatom őket: többek a fövénynél; felserkenek s mégis veled vagyok”.      (Zsoltár 139.16-18)

Istennek van egy könyve a mennyben, amin a te neved van. Abban a könyvben az Ő terve van megírva az életed minden napjára. Be vannak írva azok a próbák is, amiket a szellemi növekedésed érdekében eltervezett számodra 2016-ban. Beírta azt is, hogyan hozza helyre azokat a baklövéseket, amiket az Ő dicsőségén munkálkodva elkövetsz. Be van az is írva, hogy mit kellene tenned és hová kellene menned. Keresd teljes szívvel, hogy megismerd az Ő tervét.

Isten éppen most tervezi el számodra szép csendben. (Sofonias-körülírva).

Mindaz, amivel Isten foglalkozik veled ebben az évben az az Ő feléd irányuló mérhetetlen szeretetén alapszik. Mindaz, amit Isten megenged az életedben megtörténni ebben az évben, az egy olyan szívből származik, amit szeretetben tervezett el speciálisan számodra. Kellemes meglepetést tartogat számodra már az újév kezdetén.

Isten mindent a javadra fog fordítani (Róma 8.28)

A Róma 1-8 fejezetei az evangélium lényegét írják le. Bűnösökként kezdtük (1-3 fejezetek), azt követően bűnbocsánatot nyertünk a bűneinkre (3. fejezet); azt követően pedig Isten igaznak tekint bennünket (4-5 fejezetek). Azután Isten megszabadít bennünket a bűn (6. fejezet) és a törvény uralma alatti élet (7. fejezet) hatalmából. Végül belépünk a Szent Szellemben való járásba (8. fejezet). Ez az, amikor végül is eljutunk egy olyan életre, amikor a Szent Szellemnek engedelmeskedünk minden nap, és akkor a mi Atyánk elkezd munkálkodni azon, hogy minden körülmény az életünkben a javunkra váljon. Ha mások ártanak nekünk, Isten azt a javunkra fogja fordítani. Ha elhiszed a Róma 8.28-ban leírtakat, akkor soha többé nem fogsz félni az emberektől vagy azoktól a helyzetektől, amik az életedben bekövetkeznek. Sohasem fogsz félelemben élni amiatt, hogy baleset ér vagy rákban halsz meg, vagy antikrisztusi fanatikusok kárt okoznak neked, vagy bármi más miatt – mert a mi Atyánk mindent és mindenkit az ellenőrzése alatt tart. Ezért mondja a Róma 8.28, hogy adjunk hálát mindenkor, mindenekért, ami csak előfordulhat az életünkben (Ef. 5.20). A Róma 8.28 minden helyzetre és minden egyes személyre érvényes, akivel ebben az évben szembe kell nézned: feltétel nélkül és teljes egészében. Ahogyan egy víztisztító megtisztítja a koszos vizet és ihatóvá teszi azt, éppen úgy a mi Mindenható Atyánk minden dolgot a javunkra fog fordítani ebben az évben, ha szereted Őt és vágy van benned arra, hogy egyedül az Ő akarata legyen meg az életedben.

Az Úrnak van hatalma arra, hogy neked egy áldott Krisztussal teli újévet adjon.

– § –

Christian Fellowship Church, Bangalore, India – Minden jog fenntartva!

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének (http://www.cfcindia.com) egyértelmű feltüntetésével.

Fordította: Abonyi Sándor

https://keskenyut.wordpress.com

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Tanítások
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

7 hozzászólás a(z) Néhány csodálatos igazság (2016 újévre) – Zac Poonen bejegyzéshez

 1. Guti Tünde szerint:

  ” Ha elhiszed a Róma 8.28-ban leírtakat, akkor soha többé nem fogsz félni az emberektől vagy azoktól a helyzetektől, amik az életedben bekövetkeznek. Sohasem fogsz félelemben élni amiatt, hogy baleset ér vagy rákban halsz meg, vagy antikrisztusi fanatikusok kárt okoznak neked, vagy bármi más miatt – mert a mi Atyánk mindent és mindenkit az ellenőrzése alatt tart. ”
  Dicsőség az Úrnak!

  Kedvelés

 2. Gácsi Erzsébet szerint:

  köszönom,nagyon-nagyon épít!!! Dicsőség ISTENNEK, és áldjon meg téged gazdagon!

  Kedvelés

 3. Ibolya szerint:

  Köszönöm.

  Kedvelés

 4. Szendrői Márta szerint:

  Ma 2017.jan.3-án is nagyon épitő volt

  Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s