Belépés egy győzedelmes életbe – Zac Poonen

Entering The Life Of Victory – Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt: Belépés egy győzedelmes életbe

Az Úr azt mondta Józsuénak, hogy minden földterületet neki ad, amire ráteszi a lábát (Józsué 1.3), és senki sem lesz képes ellene állni neki egész életében (Józsué 1.5).  A Róma 6.14 azt írja, hogy az Újszövetségben szimbolikus módon ez az ígéret számunkra is érvényes: Mert a bűn ti rajtatok nem uralkodik; mert nem vagytok törvény alatt, hanem kegyelem alatt.” Kánaán földjén a múltban sok óriás lakott, de mind elűzték őket. Egyetlen egy bűn (legyen az bármilyen erős) sem képes győzedelmeskedni felettünk. Ez Isten akarata számunkra. Józsuénak azonban valóban rá kellett lépnie arra a földre és birtokba venni azt az Úr nevében. Csak azt követően lehetett a föld az övé. Így van ez velünk is. Birtokba kell venni az örökségünket hit által. Ha nem ragadjuk meg Isten ránk vonatkozó ígéreteit, akkor sohasem fognak beteljesedni az életünkben. Az Úr azt mondta Józsuénak: „Légy bátor és igen erős, vigyázz és mindent úgy cselekedjél, amint Isten igéjében írva van; attól se jobbra, se balra ne térj el” (Józsué 1.7)Ha Isten igéje a Róma 6.14-ben azt mondja, hogy a “bűn ti rajtatok nem uralkodik,” akkor hidd el és valld meg azt. A „ne térj el, se jobbra se balra” azt jelenti, hogy ne csökkentsd le Isten ígéretének nagyságát. Ne csökkentsd le azt csupán bizonyos bűnökre. Ugyanakkor nem jelenthet többet sem, mint amit mond. Nem mondja azt, hogy olyan tökéletesek lehetünk, mint Krisztus volt a földön. A bűn elkövetése miatt nem tudunk teljesen tökéletessé válni. Az ígéret nem erről szól. Az csupán az ismert bűnök feletti győzelemről szól. Csak akkor lehetünk majd teljesen olyanok, mint Ő, amikor visszatér. Az 1 János 3.2 nagyon egyértelmű e tekintetben. Ne menj tehát túl azon, de ne is korlátozd be a hitedet a Szentírás ígéreteihez képest.

A Krisztushoz hasonlóvá válás Kánaán egész területének elfoglalásához hasonlítható vagy egy hegy csúcsára való felmászáshoz. Amikor megtértünk, a bűneink meg vannak bocsájtva és a múltunk el van felejtve, de még mindig sok bűn uralkodik rajtunk. Ahhoz hasonlíthatnánk ezt, hogy eljutunk a hegy lábához. Azt követően elkezdjük megmászni ezt a hegyet. A hegy csúcsa a Krisztushoz való tökéletes hasonlóság. Csak akkor fogunk eljutni oda, amikor Krisztus visszatér. Nem kell azonban a hegy lábánál élnünk, állandóan legyőzve a bűn által. Nem. A Biblia azt mondja: “törekedjünk a tökéletességre” (Zsidó 6.1)A 2 Kor. 7.1-ben arra bátorít minket az ige, hogy Isten félelmében vigyük véghez a mi megszentelődésünket.”

Nem kell félnünk a „tökéletesség” szótól. Törekednünk kell arra. Pál mondta az élete vége felé: “nem mondom, hogy elértem volna, de törekszem rá” (Fil. 3.12-14). Az Úr most azt mondja sokaknak: “elég sokat időztél már a hegy lábánál, most mászd meg azt. Törekedj rá.” Ezért ne térj se jobbra, se balra. 

“Isten beszéde ne távozzon el a te szádtól” (Józsué 1.8)Szükséges, hogy Isten igéje a szívünkben legyen, de szükséges az is, hogy a szánkban. Isten igéjének ígéreteit meg kell vallanunk a szánkkal. Az a baj sok keresztyénnel ma, hogy azokat vallják meg, ami után vágynak. Azt mondják, hogy „megvallom, hogy lesz egy nagy házam. Megvallom, hogy lesz egy jobb munkám, megvallom, hogy lesz egy jó autóm“! Ezek helyett valljuk meg mindazt, amit Isten igéje lehetővé tesz számunkra: “Uram! Megvallom, hogy győztes leszek a harag felett. Megvallom, hogy teljesen győztes leszek a szemem vágyai felett. Megvallom, hogy győztes leszek a pénz szeretete felett.” Ezek azok, amiket a szánkkal meg kellene vallani, de a gonosz nem akarja, hogy megvalljuk ezeket és ezért az anyagi dolgok kívánsága iránti vágyunkat valljuk meg.

Nem építheted a gyülekezetet olyan emberekre, akik az anyagi dolgok után vágynak. Csak olyan emberekkel lehet a gyülekezetet építeni, akik mennyei dolgok és egy istenfélő élet után vágynak. Ne csábítsd az embereket a gyülekezetbe, bővölködést ígérve nekik ezen a földön. Azt ígéri Isten igéje, hogy házat és autót fog neked adni? Nem. Isten igéje azt ígéri, hogy győztes lehetsz a bűn felett; hogy eljuthatsz egy olyan életre, amikor az Úrban gyönyörködsz (naponta 24 órát) anélkül, hogy elcsüggedt, depressziós vagy legyőzött lennél – mindig győztes, mindig örvendező és mindig hálát adó mindenért és minden emberért. Ez az újszövetségi élet (a tejjel és mézzel folyó Kánaán), amit a Biblia ígér. Valld meg hát és mondd a következőt: “Uram! Ezt az életet akarom megélni minden nap.”

Ez volt az az élet, amit meg akartam élni, amikor fiatal keresztyén voltam és láttam, hogy a Biblia mit kínált számomra. Amikor azonban láttam a körülöttem lévő keresztyén vezetőket, láttam, hogy a bűn uralkodik rajtuk. Ezért azt mondtam: “Uram! Nem akarom elítélni őket. Ez nem az én feladatom, de nem akarom példaképemnek tekinteni őket.  Egyedül Isten igéjére, az Ő ígéreteire és Jézusra, mint példaképemre akartam tekinteni.” Hívőként sok éven keresztül elbuktam, de egyszer megláttam az örökségemet, megvallottam Isten Szentírásban lévő ígéreteit, ami egy folyamatos örömöt és győzelmet ígért nekem. Isten végül is megadta nekem a szívem vágyát. Azt, ahogyan egész életemben élni akarok.

Ezért ne engedd, hogy Isten ígéretei eltávozzanak a szádtól. Ha ezt az üzenet hirdeted, néha úgy fogod érezni, hogy egy egyedülálló hang vagy Isten számára a népszerűséget kereső igehirdetők közepette. Ne csüggedj el! Isten végig melletted fog állni.

Józsué megparancsolta, hogy gondolkozzanak Isten igéjén éjjel és nappal. Nekünk nem a pogányok szükségein kell gondolkodnunk. Jó dolognak tűnhet azokon gondolkodni, de nem tudsz segíteni a pogányokon, ha nem gondolkodtál Isten igéjén éjjel és nappal. Isten Józsuénak bőséget és sikert ígért, ha az ige szerint cselekszik (Józsué 1.8). Az igazi “bővölködés evangéliuma” az, amikor az életünk mennyei és szellemi módon válik bővölködővé és sikeressé. A  ‘bővölködés és a siker’ az a két dolog, amire mindenki vágyik a világon, de ők ezeket nem a Józsué 1.8-ban leírt Isten szerint való módon keresik.

– § –

Christian Fellowship Church, Bangalore, India – Minden jog fenntartva!

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének (http://www.cfcindia.com) egyértelmű feltüntetésével.

Fordította: Abonyi Sándor

https://keskenyut.wordpress.com

 

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezet, helyreállítás, Keresztyénség, Tanítások
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s