Jézus Krisztus méltóságteljes nagykövetének lenni – Zac Poonen

Being a Dignified Ambassador for Chirst – Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt: Jézus Krisztus méltóságteljes nagykövetének lenni

A 2 Kor. 5.20-ban a következőt olvashatjuk:

„Krisztusért járván tehát követségben, mintha Isten kérne mi általunk.”

Egy óriási elhívás Jézus Krisztus nagykövetének lenni. Ez egy magas rang Isten igaz gyermeke számára. Már egy szegény ország nagykövete is magas ranggal rendelkezik, de egy nagyobb és erősebb ország nagykövetének lenni még magasabb rangot jelent. Gondoljunk az USA nagykövetére Indiában. El tudjátok képzelni azt a méltóságot, ahogyan viselkedik, mert tudja, hogy a legnagyobb szuperhatalmat képviseli a világon.  Nem fog cselekedni semmi közönséges vagy méltóságán aluli dolgot. Nem fog odamenni az emberekhez, hogy pénzt kérjen tőlük és semmi tisztességtelen dolgot nem fog cselekedni annak az országnak a nevében, amit képvisel. El tudod képzelni az USA nagykövetéről, hogy bemegy a házadba és pénzt kér tőled az országa megsegítésére?

Képzeld el, hogy egy ember öltönyben megjelenik az ajtód előtt (vagy a TV-ben) és azt mondja: “Az USA nagykövete vagyok. Reménytelen pénzügyi helyzetben vagyunk az országunkban. Tudnád támogatni száz dollárral a munkánkat?” Mit fogsz mondani? Azt fogod mondani, hogy „te egy csaló vagy és nem az USA nagykövete. Az USA nagykövete sosem koldulhat ilyen módon pénzért.”

Most képzelj el egy másik embert, aki megjelenik az ajtód előtt (vagy a TV-ben) és azt mondja: “Jézus Krisztus nagykövete vagyok. Reménytelen helyzetben vagyunk pénzügyileg a munkánkat illetően. Tudnád támogatni száz dollárral a munkánkat?” Te hiszel neki és adsz neki pénzt. Miért? Mert azt gondolod, hogy az USA nagykövete egy méltóság teljes ember, Jézus Krisztus nagykövete pedig egy koldus.

Csak egyetlen szuperhatalom van az egész világmindenségben – és az a Mindenható Isten királysága. Az USA nagykövete képviselheti a legnagyobb szuperhatalmat a földön, de a legnagyobb alázattal azt tudom mondani, hogy a legnagyobb szuperhatalom nagykövete vagyok az egész világmindenségben. Ezt mondhatja el magáról Jézus Krisztus minden igaz tanítványa. Úgy viselkedsz, mint egy magas rangú nagykövet? Fáj a szívem, amikor azt látom, hogy Jézus Krisztus nevét megbecstelenítik méltóságon aluli, közönséges módon, amikor keresztyén munkások pénzért koldulnak a TV-ben, a gyülekezeti összejöveteleiken és az imaleveleiken keresztül. A Zsoltár 50.12-ben azt mondja az Úr:

Ha megéhezném, nem mondanám meg néked, mert enyém e világ és ennek mindene.”

Ezt mondja Isten minden igaz szolgája is: “ha éhes vagyok vagy szükségben vagyok, nem fogom megmondani neked, hanem megmondom az én Mennyei Atyámnak, aki az egész földre gondot visel.”

Egy nagykövetnek állandóan kapcsolatot kell tartania a hazájával. Nem engedheti meg magának egyetlen napra sem, hogy ne tartson kapcsolatot a hazájával. Mi is arra vagyunk elhívva, hogy így éljünk.  Régóta várok arra a napra Indiában, hogy Isten szolgáit a világmindenség legnagyobb szuperhatalmának méltóságteljes nagyköveteként lássam viselkedni – még akkor is, ha szegények és biciklin járnak. Találkoztál már ilyen keresztyén munkással? A legtöbb keresztyén munkás valójában méltóságteljes koldus, állandóan pénzt kér az emberektől és ezt akkor is teszi, amikor már jómódban él. Ez tragédia.

Mindig emlékezz arra, hogy Jézus Krisztus nagykövete vagy akárhová is mész – amikor a vonaton utazol vagy egy buszon vagy bárhol.

A 2 Kor. 6.3-10 igeszakaszban Pál arról beszél, hogy Jézus Krisztus nagyköveteként hogyan viselkedjünk:

Senkit semmiben meg ne botránkoztassunk, hogy a szolgálatunk ne szidalmaztassék. Hanem ajánljuk magunkat mindenben, mint Isten szolgái; sok tűrésben, nyomorúságban, szükségben, szorongattatásban. Vereségben, tömlöcben, háborúságban, küszködésben, virrasztásban, böjtölésben. Tisztaságban, tudományban, hosszú tűrésben, szívességben, Szent Lélekben, tettetés nélkül való szeretetben, Igazmondásban, Isten erejében; az igazságnak jobb és bal felől való fegyvereivel; Dicsőség és gyalázat által, rossz és jó hír által; mint hitetők, és igazak; Mint ismeretlenek, és mégis ismeretesek; mint megholtak, és ím élők; mint ostorozottak, és meg nem ölettek; Mint bánkódók, noha mindig örvendezők; mint szegények, de sokakat gazdagítók; mint semmi nélkül valók, és mindennel bírók.”

– § –

Christian Fellowship Church, Bangalore, India – Minden jog fenntartva!

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének (http://www.cfcindia.com) egyértelmű feltüntetésével.

Fordította: Abonyi Sándor

https://keskenyut.wordpress.com

 

 

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: gyülekezet, Keresztyénség, Tanítások
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s