Izrael Háza – Az elveszett tíz törzs

“Isten Ábrahám engedelmességéért, Önnönmagára esküvel ígért meg bizonyos, feltétel nélküli testi vonatkozású áldásokat Ábrahámnak. Ezeket az ígéreteket később megerősítette Ábrahám fiainak, Izsák és Jákob ágára vonatkozóan. A világ, de még a kereszténység nagy része is azt feltételezi, hogy ez a testi ág illetve nemzet egyedül csak a zsidó nép. Viszont szembe kell néznünk azzal az elkerülhetetlen ténnyel, hogy az Isten által vázolt testi áldások soha nem teljesedtek be a zsidó népben a történelem folyamán. Mi ennek az oka? Isten nem lenne képes betartani a szavát? Mi történt hát ezekkel az ígéretekkel? Ha viszont beteljesedtek, akkor hol, hogyan és mely népekre vonatkozóan teljesedtek be, ha nem a zsidókban? Nem sok választásunk van, hiszen Isten vagy képtelen volt betartani a feltételek nélkül megadott ígéreteit, vagy pedig beteljesedtek, de bizonyos ígéretek eleve nem is a zsidó nép számára lettek megadva, így hiába is keresnénk azok beteljesedését náluk? Ez az írás ezekre a nehéz kérdésekre ad feleletet. Isten mindenható erejének, saját szavához adott hűségének, és így az Ő tökéletes jellemének jogos kétségbevonhatóságát vonná maga után az, ha ezek az ígéretek nem teljesedtek volna be pontosan úgy, ahogy azt Ő kijelentette, és pontosan azok számára, akiknek Ő azokat eleve elrendelte! Izrael fantasztikus történelme a legjobb példája Isten történelmet formáló erejének, gondviselésének, és annak, hogy egyedül Isten képes nemzeteket naggyá tenni, vagy szétszórni és rabságba vinni (Jób 12:23, Dán. 14:22; Zsolt. 33:10-19).”

A teljes írás letölthető itt: Izrael Háza – Az elveszett tíz törzs

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: Tanítások, utolsó idők
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s