Izrael Háza – Az elveszett tíz törzs

“Isten Ábrahám engedelmességéért, Önnönmagára esküvel ígért meg bizonyos, feltétel nélküli testi vonatkozású áldásokat Ábrahámnak. Ezeket az ígéreteket később megerősítette Ábrahám fiainak, Izsák és Jákob ágára vonatkozóan. A világ, de még a kereszténység nagy része is azt feltételezi, hogy ez a testi ág illetve nemzet egyedül csak a zsidó nép. Viszont szembe kell néznünk azzal az elkerülhetetlen ténnyel, hogy az Isten által vázolt testi áldások soha nem teljesedtek be a zsidó népben a történelem folyamán. Mi ennek az oka? Isten nem lenne képes betartani a szavát? Mi történt hát ezekkel az ígéretekkel? Ha viszont beteljesedtek, akkor hol, hogyan és mely népekre vonatkozóan teljesedtek be, ha nem a zsidókban? Nem sok választásunk van, hiszen Isten vagy képtelen volt betartani a feltételek nélkül megadott ígéreteit, vagy pedig beteljesedtek, de bizonyos ígéretek eleve nem is a zsidó nép számára lettek megadva, így hiába is keresnénk azok beteljesedését náluk? Ez az írás ezekre a nehéz kérdésekre ad feleletet. Isten mindenható erejének, saját szavához adott hűségének, és így az Ő tökéletes jellemének jogos kétségbevonhatóságát vonná maga után az, ha ezek az ígéretek nem teljesedtek volna be pontosan úgy, ahogy azt Ő kijelentette, és pontosan azok számára, akiknek Ő azokat eleve elrendelte! Izrael fantasztikus történelme a legjobb példája Isten történelmet formáló erejének, gondviselésének, és annak, hogy egyedül Isten képes nemzeteket naggyá tenni, vagy szétszórni és rabságba vinni (Jób 12:23, Dán. 14:22; Zsolt. 33:10-19).”

A teljes írás letölthető itt: Izrael Háza – Az elveszett tíz törzs

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Tanítások, utolsó idők
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s