Khám nemzetségei és a “khámita átok”

Ez az írás a bibliai Khámtól származó népek beazonosításával, illetve a velük kapcsolatos próféciákkal foglalkozik. Mielőtt azonban konkrétan rátérnénk a khámita nemzetségek beazonosítására, előtte mindenképpen foglalkozni kell egy őket érintő nagyon fontos eseménnyel. Ez a bizonyos esemény azért is lényeges, mert számtalan bibliaolvasó emberben vetett fel kérdéseket az évszázadok folyamán, és ez ma is az egyik leggyakrabban elhangzó bibliai vonatkozású kérdések egyike: Meg lett-e átkozva Khám? Ha igen, mit jelent ez az átok, illetve kapcsolatba hozható-e az a tőle származó fekete és sötétbőrű népek nyilvánvalóan hátrányos történelmi helyzetével? Ugyanakkor ez egyike azon „kényes” témaköröknek, amit az elmúlt néhány évtized alatt kialakított „pol-korrekt” beszédmód hatása miatt nem nagyon szoktak feszegetni még bibliai körökben sem. Mi itt mégis megtesszük, lévén, hogy ez esetben egy olyan kérdés őszinte tisztázásáról van szó, aminek nem politikailag, hanem bibliailag kell helytállónak lennie. Az írás végén egy melléklet erejéig kitérünk a megváltott ember Krisztusban való szabadságára és a hívők reményére, ami minden ádámi ember számára egyformán elérhető.

A teljes írás PDF formátumban letölthető itt: Khám nemzetségei

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Tanítások, utolsó idők
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s