Isten adhat bölcsességet minden problémád megoldásához – Zac Poonen

God Can give You wisdom to Handle Any Problem – Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt:

 Isten adhat bölcsességet minden problémád megoldásához

A Biblia azt mondja, hogy van egy barátunk, aki közelebb áll hozzánk, mint egy testvér, és ez a barát Jézus Krisztus. Ezért, ha ismerjük Istent, mint Atyát, aki gondoskodik rólunk, akkor soha többé nem leszünk árvák. Az árva olyan személy, akinek nincs sem apja sem anyja. Ha valaki hirtelen szükségbe kerül, kihez fordulhat? Odamehet valamelyik nagybácsihoz vagy nagynénihez, de úgy fog odamenni hozzájuk, mint egy koldus. Nem tudja, hogy a nagybácsi vagy nagynéni fog-e segíteni neki? A nagybácsi vagy nagynéni nagyon rosszul is bánhat vele, de ha van apja, akkor az apa nem fog úgy bánni a fiával, mint egy koldussal. Odamehet hozzá és kérhet tőle bármennyi pénzt, bármilyen nehézséggel odamehet hozzá. Habozik azonban bármit is kérni egy nagybácsitól, egy nagynénitől vagy bárki mástól. Ha azonban van apja, akkor biztonságban van. Ha egy problémával küszködik, amire nem tudja a megoldást, megbeszélheti azt az apjával. Ha távol van tőle egy messzi városban, akkor felhívhatja őt telefonon. Csodálatos dolog, akinek van apja itt a földön, és ugyanígy van ez szellemi téren is.

Amikor rátalálsz Istenre, mint a mennyei Atyádra, többé sohasem fogod magányosnak érezni magad, mert Ő mindig „vonalban van”: mindig felhívhatod Őt, bárhol vagy. Elmondhatod neki minden szükségedet, habár ismeri minden szükségedet, mielőtt elmondanád neki. Tudja a választ minden problémádra, bármivel is nézel szembe az életedben. Hadd bátorítsalak erre. Remélem, hogy elhiszed ezt. Nem számít, hogy milyen problémád van. Nem számít, hogy bármilyen komoly is az. El szeretném mondani neked a Jézus nevében, hogy Istennek van megoldása a problémádra. Ha odamész hozzá hittel, mint egy apához, aki arra vár, hogy segítsen neked, nem fog megszidni téged. Szeretnék örömet okozni nektek egy ígérettel Isten igéjéből. A hitetek ugyanis nem az én szavamon alapszik, hanem Isten igéjén. A Jakab 1.5 a következőt írja: “Ha valakinek közületek nincs bölcsessége….” De mi a bölcsesség? A bölcsesség Isten ismerete, ami segít nekünk megtalálni a konkrét megoldást. Nem olyat, ami nem működik, ami egy elméleti megoldás, hanem egy gyakorlati megoldást ad egy gyakorlati problémára, amivel éppen szembenézünk. Ez a bölcsesség. Isten ismerete nem egy könyv ismeretét jelenti. Tudod, hogy nagy különbség van a Biblia és Isten ismerete között? Tételezzük fel, hogy a gyermekségedtől fogva, 25 éven keresztül távol éltél az édesapádtól és elolvastál egy édesapád életéről szóló könyvből minden részt. A könyvből megtudhatsz dolgokat az édesapádról, de nem ismered meg őt, mert nem beszélgettél vele 25 éven keresztül. Egy másik gyerek azonban, aki az apja mellett növekedett, és ha csak 5-6 éven keresztül élt is együtt az apjával, de sohasem olvasott semmiféle könyvet az apjáról, jobban fogja ismerni az apját, mint ahogyan te ismered az édesapádat egy könyvből. Sokan olvassák a Bibliát. Olyan ez, mintha az Atyának az élettörténetét olvasnád, azonban nem ismerheted meg belőle Őt magát. A bölcsesség Istennek, mint Atyának az ismerete és ezért talál megoldást minden problémára, amivel éppen szembenézel. Nem számít, hogy az egy családi probléma, egy pénzügyi probléma, egy házassági probléma, a gyerekeid taníttatásának vagy házasságának problémája, munkát találni nekik vagy egy házat, amiben lakhatnak. Olyan sok nehézség van ebben a világban, amikre Istennél van a válasz. 

Az, hogyvalakinek nincs bölcsessége….” bárkire vonatkozhat. Te egy lehetsz közülük. Nincs bölcsességed? Ez azt jelenti, hogy nincs megoldásod arra a problémára, amivel éppen szembe kell nézned. Kérdezd meg Istent, hogy mit tegyél? Ha sok embert megkérdezve körbe futkározol, a probléma nem oldódik meg. Miért nem teszel valami mást már most? Miért nem Istent kérdezed meg? Isten meghallgat téged ott ahol éppen vagy. Ha most Istenhez kiáltasz, Ő meghallgat. Adni fog neked bölcsességet? Minden bizonnyal. Ő egy atya, nem egy nagybácsi, nem egy szomszéd. Jóllehet egy segítőkész szomszéd segíthet nekünk, de egy atya sokkal több annál. Isten a legjobb Atya mindenki számára. Ő a legjobbat adja nekünk. Jézus az egyik alkalommal ezt mondta: “Ha a ti földi édesapátok jó ajándékokat tud adni a gyermekeinek, akkor mennyire inkább a ti mennyei Atyátok fog jó ajándékokat adni azoknak, akik kérik Tőle” Ha a fiad kenyeret kér tőled, követ adsz neki? Nem. Ha tojást kér, kígyót adsz neki? Adsz neki olyasmit, ami a kárára lehet? Nem. Pontosan azt fogod adni neki, amit kér, ill. amire szüksége van. Isten ugyanígy gondolkozik rólunk: pontosan azt adja nekünk, amire szükségünk van és bőségesen adja azt. Nem néhány cseppet. Kérhetsz egy kanállal és Ő egy vödörrel fog adni. Ha egy kanálnyi bölcsességre van szükséged, akkor ő egy vödörrel fog adni neked – bőségesen. Isten így viszonyul hozzánk. Erről szól a Jakab 1.5.  

Ha pedig valakinek közületek nincsen bölcsessége, kérje Istentől, aki mindenkinek készségesen és szemrehányás nélkül adja; és megadatik néki.”

A másik dolog, amit az ige itt mond, hogy “szemrehányás nélkül adja”. Biztos ismersz olyan apákat, akik néha megszidják a gyerekeiket: “Ó te ostoba alak, nem tudod a megoldását?” Isten sohasem fogja ezt a szemedre hányni. Emlékezz erre. Sohasem fog megszidni ezért. Sohasem fogja azt mondani: “miért nem ismered a megoldást?” Az meglesz neked, de ennek van egy feltétele. Most jegyezd meg ezt a feltételt. Hittel kell kérned! Erről a Jakab 1.6 beszél. A 6-7 versekben tulajdonképpen ezt mondja: “Ha nem kéred hittel, nem kapod meg azt”.

Kívánnod kell a bölcsességet. Isten meg akarja azt adni neked. A szükség nálad van, a megoldás pedig nála, de nem kapod meg, mert nem hittel kéred. Ilyen egyszerű. Talán ez az oka, amiért nem találod a megoldást a problémádra. Miért nem döntesz már ma, hogy hiszel Isten kijelentésében, ami Jézusban elérkezett hozzánk? Isten, mint Atya ismeri minden szükségedet. Lehet az egy fizikai gyógyulás. Talán egy szellemi szükség, bármi….. Talán megoldás egy családi problémára, ami évek óta nem oldódott meg. Lehet, hogy nem vagy képes megoldani egy problémát, de képes lehetsz, hogy megoldd annak egy részét, ami terhel téged. Kérd hittel! Mondd a következőt: “Uram, mától fogva hinni fogok. Hinni akarok benne, hogy Te megoldást fogsz adni a problémámra. Miért? Mert az atyám vagy. Mert Jézus szeret engem, mert meghalt értem és megmosott a vérével, a Te gyereked vagyok. Jogom van kérni Tőled, mert Te vagy az apukám.” Miért nem kéred Istent éppen most? Mondd el neki a problémádat. Ne általánosságban, hanem konkrétan mondd azt:  “Uram én rád bízom ezt a konkrét problémát, bízom Benned, hogy megoldást adsz arra.” Teljesen bizonyos lehetsz benne, hogy Isten nagylelkű lesz veled, nem fog megfedni, és Övé lesz a dicsőség. Ügyelj arra, hogy neki add a dicsőséget, amikor megoldást ad a problémádra.

–  § –

Christian Fellowship Church, Bangalore, India – Minden jog fenntartva!

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének (http://www.cfcindia.com) egyértelmű feltüntetésével.

Fordította: Abonyi Sándor

https://keskenyut.wordpress.com

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Magyar tanítások
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Isten adhat bölcsességet minden problémád megoldásához – Zac Poonen bejegyzéshez

  1. Guti Tünde szerint:

    Dicsőség az Úrnak!

    Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s