Vádolsz vagy közbenjársz? – Zac Poonen

Do You Accuse or Do You Intercede Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt: Vádolsz vagy közbenjársz

A Jelenések 12.10-ben azt olvassuk, hogy a Sátán „a testvérek vádlója” és hogy vádolja őket Isten előtt éjjel és nappal. A Sátán erre a teljes idejű szolgálatra kötelezte el magát. Ebben a szolgálatban sok munkatársa van – mind a gonosz szellemek, mind az emberek között. Sajnos sok hívő a Sátán munkatársa ebben a vádló szolgálatban.

Isten nem azért küldte el a Fiát, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megmentse azt. (János 3.17). Az Úr azért képes megmenteni bennünket, mert folyamatosan közbenjár érettünk (Zsidó 7.25). A vádolás és a kárhoztatás szolgálata a Sátán szolgálata és nekünk nem szabad ebben részt venni. Az Úrnak ezzel szemben egy közbenjáró és megmentő szolgálata van. Ez tehát a mi szolgálatunk is.

Isten minket Jézus mellé rendelt, mint az Ő menyasszonyát – „segítőtársát” – ebben a szolgálatban. Ezért mi az Úr munkatársai vagyunk ebben a közbenjáró szolgálatban. Az Atya nem azért küldte el Jézust ebbe a világba, hogy kárhoztassa (ítéletet gyakoroljon felette és vádolja), hanem, hogy megmentse azt. Jézus is azért küldött ki bennünket a világba, hogy ne kárhoztassunk másokat, ne gyakoroljunk ítéletet a világ felett, hanem hogy megmentsük az embereket. (János 20.21).  Ezért csak akkor lehetünk Isten kezében – az Ő munkájában – hatékony eszköz a világban ma, ha teljesen megszabadulunk a „vádlás szellemétől” (Sátán szelleme) az életünkben és a „közbenjárás szellemével” (Krisztus szelleme) helyettesítjük azt.

Lehetetlen rosszat mondani és vádolni egy személyt, akiért rendszeresen imádkozol. Próbáld ki és meglátod, hogy igaz: sohasem imádkozol azokért, akiket vádolsz. Igaz? Ez azért van, mert egyáltalán nem látszik, hogy a „vádlás rákos szelleme” elhagyott volna, hanem egyre rosszabb lesz minden évben – pontosan úgy, mint mindenfajta rák esetében! A Sátán helyet kapott a keresztyénségben ma azáltal, hogy a vádlás szellemével könnyen hozzájuk férhet, behatolva olyan sok hívő életébe és szívébe.

A közbenjárás szolgálata az egyetlen, amit mindannyiunknak komolyan kell venni. Nincs más mód, hogy győzzünk a Sátán felett a gyülekezetben. A mi Urunk nemcsak azt mondta nekünk, hogy bocsássunk meg azoknak, akik üldöznek bennünket, hanem azt is, hogy imádkozzunk értük. (Máté 5.44). Ha csupán megbocsátunk azoknak, de nem imádkozunk értük, akkor a vádlás szelleme újra beléphet az életünkbe. Kezdjünk el hálát adni Istennek másokért, mert itt kezdődik minden igazi közbenjárás: el is hívattatok egy testben; és háládatosak legyetek (egymásért)”.   (Kol 3.15). 

Pál leveleiben azt látjuk, hogy neki ilyen szokása volt: minden levelét hálaadással kezdte Istennek a római, a korinthusi, az efézusi, a filippibeli, a kolossébeli és a thesszalonikabeli keresztyénekért, valamint Timóteusért és Filemonért is. (Róma 1.8; 1 Kor. 1.4; Ef. 1.15-16;  Fil. 1.3; Kol. 1.3; 1 Thessz. 1.2; 2 Thessz. 1.3; Filemon 1.4). Nem kétséges, hogy sok probléma volt azokban a keresztyén közösségekben, amit egy olyan Isten akaratában járó ember, mint Pál bizonyára jól látott. Pál nem akart a Vádló munkatársa lenni, hogy vádolja Isten választottjait. Isten azért küldte őt, hogy segítsen nekik, mentse meg őket, és ne vádolja vagy kárhoztassa őket.

Még akkor is, amikor a korinthusiaknak írt, akik között olyan komoly problémák voltak, Pál akkor is hálát adott Istennek mindazért a jóért, amit láthatott közöttük. Ezt azonban azt követően mondta, miután helyreigazította őket. Talán ez volt az oka, amiért a korinthusiak készek voltak elfogadni Pál helyreigazítását (2 Kor. 7.8-9). Talán ez az oka annak is, hogy mások nem fogadják el a helyreigazításainkat és intéseinket, mert sohasem értékeljük azokat a jó dolgokat, amiket látunk bennük!

Szülőként gondolkozzatok el a következőn: gyorsabban rámutattatok a gyerekeitek baklövéseire és hibáira, mint hogy értékelnétek a jó dolgokat az életükben, amiket tapasztaltok? Szóltál valaha is bátorító és elismerő szavakat a gyermekeidnek? Amikor letérdelteted őket, hálát adsz Istennek értük? Ha csak kritizáltad, de nem értékelted őket, akkor ne lepődj meg, ha egyáltalán nem tapasztalsz javulást az életükben! Miért nem próbálkoztok más – Isten igéje szerinti – módszerrel? Ha változtatsz a magatartásodon, meg fogod tapasztalni, hogy a gyerekeid is megváltoznak. Próbáld ki és meglátod, hogy működik.

Mi hívők szintén feltehetjük magunknak ezt a kérdést: valóban igaz, amit a Sátán mond, hogy semmi jó nincs a többi hívőben, akiket olyan sok éven keresztül vádolunk?

Isten gondoskodik róla, hogy amilyen mértékben a múltban a mások elleni vádlás, panaszkodás és rosszindulatú pletyka volt megtalálható a gondolatainkban és a szívünkben, most annál nagyobb mértékben töltsön be bennünket a másokért való hálaadás és a közbenjárás szelleme. Így az ellenség a későbbiekben nem fog helyet kapni az életünkben. A Vádló az ő szellemével együtt le lesz győzve és ki lesz űzve a közbenjárás szelleme által. Mostantól gyökeresen megváltozol: abbahagyod egyszer és mindenkorra a másokat vádló magatartásodat és a közbenjárás szellemével helyettesíted azt? Az Úr segíteni tud nekünk, hogy ezt megtegyük.

„Aki igazságtalan, legyen igazságtalan ezután is; és aki fertelmes, legyen fertelmes ezután is; és aki igaz, legyen igaz ezután is; és aki szent, szenteltessék meg ezután is.”   (Jelenések 22.11).

– § –

Christian Fellowship Church, Bangalore, India – Minden jog fenntartva!

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének (http://www.cfcindia.com) egyértelmű feltüntetésével.

Fordította: Abonyi Sándor

https://keskenyut.wordpress.com

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Gyógyulás-szabadulás, gyülekezet, helyreállítás, Keresztyénség, Magyar tanítások
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s