A rézkígyó üzenete – Abonyi Sándor

Letölthető PDF formátumban itt – MP3 formátumban itt

Egyik éjszaka felébresztett az Úr és elkezdett szép lassan hozzám beszélni:

„Egy ember kimegy a pusztába, hogy megölje a kígyót, de a kígyó öli meg őt.”

Furcsállottam ezt a mondatot, de azután szép lassan egy magyarázat következett:

„A kígyó nagyon lassú mozgású, észrevétlenül rejtőzködő, de villámgyorsan támad és megharap valakit. Az ember nem veszi észre, hogy kígyó marta meg, csak azt, hogy elkezd rettentően fájni a karja (lába), mintha egy erős rándulást szenvedett volna. A kis sebből kiserken a vér és az ember kiszívja a sebet. Nem tud róla, hogy a kígyómérget issza meg és meghal. Ha nem szívta volna ki a sebet, és nem itta volna meg a kígyó mérgét, akkor életben maradt volna.”

Itt egy gondolatváltás következett:

„Így van ez az egyházzal is!”

Ezen csodálkoztam, de figyeltem, hogy mi következik. Itt vált bennem teljesen bizonyossá, hogy nem egy természetes történet leírásáról van szó, hanem egy példázatról, amit egy szellemi üzenet fog követni.

Ekkor egy újabb magyarázat következett:

„A kígyó mérgének a kiszívása a fájdalmakra (Sátán munkájára) való REAGÁLÁS”.

Ekkor az Úr Izrael népét juttatta eszembe, akiket Isten kihívott Egyiptomból (a bűnből) és átvitt a Veres tengeren (bemerítés), hogy utána a pusztában megpróbálja őket. A puszta egy veszélyes hely, ahol mindenféle veszélyek és megpróbáltatások leselkednek az emberekre, sőt tartani kell a pusztában élő kígyók harapásától is.

Ekkor azt juttatta eszembe az Úr, hogy Mózes felfüggesztett egy rézkígyót egy fára és azt kérte a néptől, hogy a rézkígyóra tekintsenek és ne a körülöttük élő kígyók halálos harapására gondoljanak. Tudjuk, hogy Izrael egész generációja – Kálebet és Józsuét kivéve – elpusztult a pusztában, nem állták ki a megpróbáltatásokat: nem az Úrban bíztak és nem a rézkígyóra tekintettek, hanem minden kellemetlenség miatt (a sok manna, a víz hiánya, a sok éven keresztül tartó vándorlás a pusztában) állandóan panaszkodtak. Állandóan a bajaikra tekintettek és nem a rézkígyóra és Isten ígéretére, aki megígérte nekik, hogy beviszi őket Kanaánba, az Ígéret földjére.

Izrael, mint kihívott nép az egyház előképe és a fára függesztett rézkígyó pedig azt ábrázolja, hogy a megfeszített Krisztus halálával és feltámadásával győzelmet aratott a Sátán, ama régi kígyó felett. A fára függesztett rézkígyó azt ábrázolja, hogy az ősi kígyó (a Sátán), az ellenség le van győzve.

Isten ma is kihívja az Ő népét – az egyházat – a bűnös világból (megtérnek emberek) és utána átviszi őket a vízen (bemerítkeznek), de utána még nem lehet a mennybe jutni, hanem egy egész életre szóló próba (puszta) következik mindenféle veszéllyel és megpróbáltatásokkal, hogy megvizsgálja Isten az emberek szívét. Akik „meg akarják ölni a kígyót” (állandóan szellemi harcot folytatnak a Sátánnal, ama ősi kígyó ellen), vagy a problémáikra, fájdalmaikra panaszkodnak és nem állandóan a kereszten megfeszített Jézusra tekintenek, azok meghalnak (elkárhoznak): nem fognak bemenni az „Ígéret földjére”, a mennybe.

Ez azt üzeni nekünk, hogy azok a keresztyének, akik az érzelmeik alapján hagyják magukat vezettetni és mindig az érzéseik alapján REAGÁLNAK dolgokra és nem hittel állandóan Jézusra nézve (leveszik a tekintetüket a keresztről), és nem arra gondolnak, hogy a Sátán már le van győzve (az ő fullánkja már nem halálos), azok nem fognak a mennybe jutni, mert nem állják ki az életükben jelentkező kihívásokat, próbákat. Ezért sok hívő jóllehet az örök élet reményével indul, de a hitük a próbák során hajótörést szenved, mert az érzéseikre koncentráltak, ezért elvesznek. Az érzéki, testi keresztyének ezért halálos veszélyben vannak, ha nem tekintenek folyamatosan Jézusra.

– § –

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és honlap címének megadásával: https://keskenyut.wordpress.com

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: helyreállítás, Keresztyénség, Szellemi harc, Tanítások, utolsó idők
Címke: , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s