Elismerés és bátorítás – Zac Poonen

Appreciation and Encouragement – Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt: Elismerés és bátorítás

A Máté 8. fejezetében a Jézus által megcselekedett csodákról olvashatunk. Jézus azonban nem csak prédikált, hanem szerette is az embereket. Megérintette a leprásokat, akiket senki sem érintene meg. Ezáltal nemcsak meggyógyította őket, hanem kifejezte szeretetét is feléjük.  Olvashatunk ebben a fejezetben egy római századosról is, aki olyan alázatos és hittel teljes ember volt, hogy amikor Jézus el akart menni a házába a szolgáját meggyógyítani, a százados a következőt mondta neki: 

Uram, nem vagyok méltó, hogy az én hajlékomba jöjj; hanem csak szólj egy szót, és meggyógyul az én szolgám (Máté 8.8)

A hit és az alázatosság mindig együtt jár. Jézus azonnal válaszolt is neki:

„Még Izraelben sem találtam ilyen nagy hitet” (Máté 8.10).

Jézus az emberek elismerésének és bátorításának a mestere volt. Nyilvánosan megdicsérte Pétert, amikor egyszer ezt mondta neki: 

Boldog vagy Simon, Jónának fia, mert nem test és vér jelentette ezt meg néked, hanem az én mennyei Atyám.”     (Máté 16.17).

Megdicsérte Nátánaelt is, amikor a következőt mondta neki:

„Ímé egy igazán izraelita, akiben hamisság nincsen.”   (János 1.48).

Jézus bőkezű volt az emberek elismerésében, még akkor is, ha egyikük sem volt tökéletes. A római százados, Péter és Nátánael nem voltak tökéletes emberek, de Jézus mégis talált bennük valamit, amit értékelhetett. Nem habozott megdicsérni a jót, amit látott, még egy megtéretlen, bálványimádó százados esetében sem, aki egyáltalán nem ismerte a Bibliát vagy az igaz Istent. Gondolod, hogy a római százados elfelejtette élete hátralévő részében azokat a szavakat, amiket Jézus mondott neki? Nem. Azok a szavak annyira bátorítólag hatottak rá, hogy Jézus tiszta szívű tanítványává vált.

Megtanulhatunk ebből valamit az igazi Istenfélelemről és a menny királyságáról. Ádám gyermekei szűkmarkúak az emberek elismerésében és mesterek a kritizálásban. Habozunk nyilvánosan elismerni embereket, mert attól félünk, hogy ezáltal felfuvalkodnak. Nem vagyunk képesek elismerni még a valóban Istenfélő embereket sem. A legtöbb hívő nem tette magáévá Jézusnak ezt a tulajdonságát. Természetesen nem kell mindenkinek hízelegnünk, mert a hízelgés mestere a Sátán, de az őszinte elismerés egy Isten szerint való tulajdonság. Ha egy Istenfélő ember egy elismerő szót mond bármelyik testvérének, egyetlen szó is arra bátoríthatja őt, hogy teljes szívvel kövesse Jézust.

– § –

Christian Fellowship Church, Bangalore, India – Minden jog fenntartva!

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének (http://www.cfcindia.com) egyértelmű feltüntetésével.

Fordította: Abonyi Sándor

https://keskenyut.wordpress.com

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Keresztyénség, Tanítások
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s