Hamis tanítók – szexuális bűnök és a pénz szeretete – Zac Poonen

False Teachers – Sexual Sin and Love of Money – Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt: Hamis tanítók

Péter a következőket mondja: 

„Ahogyan régen is voltak hamis próféták, úgy közöttetek is lesznek hamis tanítók. Ők okos hazugságokat fognak mondani Istenről… sokan fogják követni a gonosz tanításukat, hogy semmi probléma a szexuális bűnnel és miattuk Krisztus és az Ő útjai gúny tárgyává válnak. Ezek a tanítók pénzsóvárságukban mindenfélét fognak mondani, hogy megszerezzék a pénzeteket.” (2 Péter 2.1-3) – Living Biblia fordítása).

Figyeljétek meg, hogy két fontos dolog van, amivel a hamis tanítók leleplezhetők: a szexuális bűn megtűrése és a pénz szeretete (2 Péter 2.2-3). Nem az igehirdetők tanításai azok, amikből meg tudjuk különböztetni a hamis tanítókat az igazitól. Nagyon sok tanító van, akinek a tanítása teljesen helytálló. Ha egy igehirdető a Gitából, a Koránból hirdeti nektek az igét, vagy azt mondja, hogy Jézus Krisztus nem Isten, egyetlen igazi keresztyént sem tévesztene meg. Ha azonban valaki a Bibliából a keresztyén hit minden alapvető tanítását hirdeti, a legtöbb keresztyén sohasem fogja felfedezni, hogy ő egy hamis tanító. Péter azonban azt mondja itt, hogy a hamis tanítók legfontosabb jellemzői a szexuális bűnökhöz való szabados (megengedő) hozzáállás és a pénz szeretete.

(2 Péter 2.2-3) A tekintetük teli van paráznasággal, ezért minden nőtestvért figyelmeztetek: “Legyetek óvatosak minden igehirdetővel, akinek a szeme nem tiszta, akinek a jelenlétében azt érzed, hogy vágyakozva néz rád. Legyél nagyon óvatos az ilyen igehirdetőkkel, ha kedves az életed. Az ilyen igehirdető egy hamis tanító. Mind a férfi, mind a nőtestvéreknek mondom, hogy legyetek éberek, ha bármelyik igehirdető a Szentírást idézve nyomást gyakorol rátok és arra buzdít, hogy adakozzatok a szolgálatára. Óvakodjatok az olyan igehirdetőktől, akik az evangélium hirdetése által gazdagodnak meg. A szexuális tisztátalanság és a pénz szeretete a két legfontosabb ismertető jegye a hamis tanítóknak. Ha nyitva tartjátok a szemeteket ezzel a két dologgal kapcsolatban, akkor sok hamis tanítótól menekültök meg.

A következő igékben Péter azt mondja, hogy Isten pontosan úgy fogja megbüntetni őket, mint

– a bukott angyalokat Noé idejében,

– az egész istentelen világot (kivéve Noé családját),

– Sodoma és Gomora népét,

– valamint Bálámot a hamis prófétát.

Éppen olyan szigorú büntetése lesz minden hamis tanítónak (2 Péter 2.4-16).

Noét az „igazság hirdetőjének” hívja (2 Péter 2.5). Istennek hasonló igehirdetőkre van szüksége ezekben az utolsó napokban, amelyek Noé napjaihoz fognak hasonlítani. Péter megismétli a két legfontosabb ismertető jegyét a hamis tanítóknak: a paráznaság (vagy házasságtörés) és a pénzsóvárság (2 Péter 2.14). Bálám szamara jobban ismerte Istent, mint a „próféta”. Így van ez a mai hamis tanítókkal is! Rosszabbak az állatoknál.

Ezek a hamis tanítók kezdetben ismerhették az igazság útját, de később letértek arról.

(2 Péter 2.21). Olyanokká váltak, mint a sárban fetrengő disznó vagy a saját okádékát megevő kutya. (2 Péter 2.22). Sok hamis próféta és hamis tanító van ma a világban, akik kezdetben őszinte emberek voltak. Olyanok voltak, mint a megfürdött disznó, de Isten természete valójában sohasem vált a részükké.

Megmaradtak tiszta disznóknak és kutyáknak, mert Isten természete nem vált a részükké, nem változtak meg. Más szavakkal a tisztaságuk csupán képmutatás volt. Sohasem foglalkoztak a belső valójukkal, hogy mindennap Istennel járjanak. Így egy idő múlva visszamentek megenni, amit kihánytak, vissza a mocsokba.

– § –

Christian Fellowship Church, Bangalore, India – Minden jog fenntartva!

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének (http://www.cfcindia.com) egyértelmű feltüntetésével.

Fordította: Abonyi Sándor

https://keskenyut.wordpress.com

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezet, Házasság, Keresztyénség, Magyar tanítások, Szentség
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Köszönöm.

    Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s