A hitünk mértéke határozza meg, hogy mit kapunk Istentől – Zac Poonen

We receive according to the measure of our faith – Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt: A hitünk mértéke határozza meg, hogy mit kapunk

A Máté 9.27-ben két vak emberről olvashatunk, akik Jézushoz jöttek. Mielőtt azonban Jézus meggyógyította volna őket a következőt kérdezte tőlük: „Hiszitek-e, hogy én ezt megcselekedhetem?” Ők azt mondták: „igen Uram”. Ekkor Jézus a következőt mondta nekik: „legyen nektek a ti hitetek szerint” (Máté 9.29). Ez egy isteni alapelv: a mi hitünk mértéke határozza meg, hogy mit fogunk kapni Istentől – se többet, se kevesebbet.  Szükségük volt nekik csodára? Igen. Meg akarta Jézus velük tenni ezt a csodát? Igen, de a csoda nem történhetett volna meg velük, ha nem lett volna hitük. Most alkalmazzuk ezt magunkra. Akarod, hogy Isten csodát tegyen veled? Igen. Isten meg akarja azt a csodát tenni veled? Igen, de mégsem kaphatod azt meg, ha nincs hited.

Tételezzük fel, hogy az egyik vak ember azt mondta volna: “igen Uram, bizonyos vagyok benne, hogy meg tudod gyógyítani legalább az egyik szememet, mert az éppen elég lenne számomra”. Az Úr akkor is ugyanazokat a szavakat mondta volna neki: „legyen neked a te hited szerint” – és csak az egyik szeme gyógyult volna meg! Ha a másik ember azt mondta volna: “Uram én hiszem, hogy te képes vagy meggyógyítani mind a két szememet”, akkor az ő hite szerint mind a két szeme meggyógyult volna.

A „félszemű” ember azt követően elindította volna a „félszeműek” felekezetét és azt hirdették volna, hogy Jézus csak az egyik szemet képes meggyógyítani. A másik ember elindította volna a „kétszeműek” felekezetét és azt hirdették volna, hogy Jézus képes mindkét szemet meggyógyítani. Hasonlóan ehhez ma némelyek egy fél-evangéliumot hirdetnek, mert azt mondják, hogy Jézus csupán a bűneinket tudja megbocsátani. Néhányan azonban a teljes evangéliumot hirdetik, és azt mondják, hogy “Jézus nemcsak a bűneinket képes megbocsátani, hanem győzelmet is tud adni nekünk a bűn felett.” Az első a másodikat eretneknek fogja nevezni, mert azt mondja: „nem az nem lehetséges, mert Jézus nekem csak az egyik szememet gyógyította meg.” Ez azonban azért volt, mert a hitének mértéke bekorlátozta őt, hogy csak az egyik szeme gyógyuljon meg. A másik embernek volt rá hite, hogy mindkét szeme meggyógyuljon. Ő bízott az Úrban, hogy nemcsak bűnbocsánatot, hanem győzelmet is ad neki.

A kettő közül melyik felekezethez tartozol? Ha abban hiszel, hogy Jézus csupán a bűneidet tudja megbocsátani, akkor az lesz minden, amit kapni fogsz Tőle és a harag, a testi kívánság, a büszkeség, a féltékenység stb. állandóan le fognak téged győzni. Más hívők azonban a Róma 6.14 szerint azt mondják: „a bűn mi rajtunk többé nem uralkodik, mert kegyelem alatt vagyunk.” Ezért mi bízni fogunk az Úrban, hogy beteljesíti azt a mi életünkben. Nekik mindkét szemük meggyógyult! Ne hívd őket eretneknek csupán azért, mert ők többet kaptak nálad: nem azért kaptak többet, mert ők jobbak voltak nálad, hanem azért, mert jobban bíztak Krisztusban.

–  § –

Christian Fellowship Church, Bangalore, India – Minden jog fenntartva!

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének (http://www.cfcindia.com) egyértelmű feltüntetésével.

Fordította: Abonyi Sándor

https://keskenyut.wordpress.com

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Gyógyulás-szabadulás, gyülekezet, Keresztyénség, Tanítások
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s