A minőség javítása, a mennyiség csökkenése – Zac Poonen

Improving Quality and Decreasing Quantity – Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt: A minőség javítása, a mennyiság csökkentése

A János evangélium 6. fejezete egy hatalmas sokasággal kezdődik (2. vers) és 11 emberrel fejeződik be (70. vers). Ha meg akarod tudni, hogyan javítsd a minőséget és csökkentsd a létszámot a gyülekezetedben, megtanulhatod ebből a fejezetből Jézustól. Természetesen a legtöbb igehirdető és pásztor nem érdekelt ebben, mert ők a gyülekezet létszámának növelésében érdekeltek. Jézus a legnagyobb Mester volt a minőség javításában és a mennyiség csökkentésében.

Isten lecsökkentette Gedeon seregét 99%-al (33 000–ről 300-ra) és azt mondta, hogy azokkal fog győzni. Isten a tervét mindig egy kevés kiválasztottal viszi véghez. Jézus is hasonlóan cselekedett. A vele való keresztre feszítést hirdette (ami = enni az Ő testét és inni az Ő vérét – 56. vers). A hatalmas sokaságban a legtöbb embernek nem tetszett ez és a tanítványai közül is a legtöbben elhagyták. A következőt mondták: „kemény beszéd ez kicsoda hallgathatja” (60., 66. vers). Jézus sohasem kért meg senkit, hogy maradjon.

Jézus még az ottmaradt 12-höz is odafordult és megkérdezte tőlük: ti is el akartok menni? Jézus hozzáállása a következő volt: “Ha valakinek nem tetszik a keresztről szóló beszédem és el akar menni, az elmehet. Nem fogok visszatartani senkit. Nem fogom lecsökkenteni a tanítványság minőségi szintjét, hogy mások tetszésének megfeleljek”. 

Milyen erőteljes gyülekezeteink lennének a földön, ha minden igehirdető így állna ehhez a kérdéshez. Ma az igehirdetők hívják az embereket, hogy Jézushoz jöjjenek. Bővölködést és fizikai gyógyulást ígérnek nekik. Ki ne akarna egy ilyen „Jézushoz” jönni, aki ilyen dolgokat kínál neki? De ez egy „másik Jézus“. Sokan nem hirdetik a bővölködést mégis azt gondolják, hogy Isten áldásának az a jele. Ez azonban megtévesztés. Figyeld meg a sok ügyeskedő üzletembert minden felekezetben. Ők teremtik elő a pénzt a gyülekezetek számára és mindenki azt hiszi, hogy ez Isten áldása!

Isten áldásának egyetlen jele, hogy egyre inkább Krisztusra hasonlítunk. Jézus arra hív mindenkit, hogy „jöjjenek és haljanak meg”. Nem sokan vannak, akiket vonzana egy ilyen üzenet. Nem kell meglepődni ezen. Jézus előre megmondta, hogy csak kevesen fogják megtalálni az örök életre vezető utat (Máté 7.14). Azok a kevesek, akik Jézus gyülekezetét alkotják, sok szenvedéssel, félreértéssel és nyomorúsággal fognak szembenézni a földön, ahogyan azt Jézus a János 16.33-ban megmondta. Ők azok, akik Isten munkáját cselekszik a földön minden korban.

–  § –

Christian Fellowship Church, Bangalore, India – Minden jog fenntartva!

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének (http://www.cfcindia.com) egyértelmű feltüntetésével.

Fordította: Abonyi Sándor

https://keskenyut.wordpress.com

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: evangélium, evangélium, evangelizálás, Gyógyulás-szabadulás, gyülekezet, helyreállítás, Keresztyénség, Magyar tanítások, Szentség, vezetés
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s